Petak, 19.04.2024.

Adela Gosto tvrdi da bi Zalihić bio divna priča za Mostar jer dolazi iz reda Ostalih

Srijeda, 10.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Adela Gosto iz Prve mostarske partije poručila je nakon prvog kruga glasanja za gradonačelnika Mostara, u kojem su najviše glasova dobili Mario Kordić i Zlatko Guzin, da bi Arman Zalihić bio najbolji izbor za gradonačelnika jer je dolazi iz reda Ostalih.

Navela je da je pokušala objasniti Salemu Mariću da Zlatko Guzin nije problem, nego da je problem taj što on ne može osigurati 18 ruku jer je Boška Čavar javno rekla da će ostati suzdržana.

Pokušala sam objasniti da je Arman Zalihić jedini kandidat koji može osigurati 18 ruku i time biti jedna divna priča, gdje pobjednik nije niti Hrvat, niti Bošnjak. Gradonačelnik bi bio neko ko dolazi iz reda Ostalih, dijete čija je majka Hrvatica, otac Bošnjak. I on je bio jedini koji je mogao pobijediti HDZ. Zamolila sam gospodina Marića da se ujedinimo oko Armana, ukoliko ne želi da gradonačelnik bude HDZ-ov kandidat, navodi Gosto.

Dodaje da njihove ruke Guzinu nisu uopće sporne i da će one biti dignute, ali će opet biti 17/17, što znači da prolazi HDZ-ov kandidat jer je mlađi.

Mi smo pokušali, ali očito da dogovor zaista postoji. Dakle naše ruke idu dr. Guzinu, ali to nije dovoljono i to gospodin Marić zna.Tražila sam odgodu sjednice da se pokušamo urazumiti u nekoliko dana postići dogovor, međutim moj prijedlog nije ni dat na glasanje. Sjednicu sam napustila jer me je vijeće trebalo izglasati za predsjednicu Izborne komisije, ali nije. Trebalo je prijedlog o mom imenovanju dati na glasanje vijeću, te nakon što me izglasaju, trebala sam podnijeti izvještaj, što nisam uradila, a glas Boške Čavar je već bio ubačen u kutiju, kaže Gosto.

Istakla je da smatra da početak glasanja nije bio zvanično najavljen niti je glas Boške Čavar trebao biti ubačen ranije.Podsjećamo, PMP je predložio SDP-ovca Armana Zalihića kao kandidata za gradonačelnika Mostara, što je naišlo na oštre osude koalicionih partnera iz Bh. bloka, koji su kao zajedničkog kandidata predložili Irmu Baraliju.

Zalihić je, zajedno sa vjećnicima SDP-a i PMP-a, napustio sjednicu Gradskog vijeća prije početka glasanja, što je rezultiralo da na glasanju ne dobije nijedan glas, piše Klix.