Petak, 29.03.2024.

Novinarka Arijana Saračević tvrdi da je u BiH ušlo šest autobusa s pripadnicima vojnih jedinica iz Srbije, iz Granične policije BiH negiraju

Subota, 09.10.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Poznata novinarka Arijana Saračević na svom Twitter profilu, objavila je uzbunjujući informaciju pozivajući se na pouzdan izvor da je da je u BiH ušlo šest punih autobusa s pripadnicima specijalne jedinice Vojske Republike Srbije.

– Jučer je u BiH, na graničnom prelazu kod Zvornika, ušlo 6 punih autobusa specijalne jedinice Vojske Republike Srbije. Gdje su otišli ne znam, ni s kojom namjerom. Moj izvor je pouzdan i s lica mjesta – tvrdi Saračević.

Tim povodom kontaktirali smo Graničnu policiju BiH. Glasnogovrnica Franka Vican za portal “Avaza” je rekla kako na području koje pokriva Jedinica granične policije Zvornik, nije evidentiran ulazak autobusa specijalne vojske Srbije.

Podsjetimo, ministar odbrane BiH Sifet Podžić u ponedjeljak je odgodio vojnu vježbu koju su Oružane snage BiH i Vojska Srbije trebale održati na Manjači kod Banjaluke od 9. do 16. oktobra.

Podžićeva odluka naišla je na žestoke kritike iz RS, a predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija zbog ovog poteza je donio odluku o smjeni Podžića, što mora potvrditi i Parlamentarna skupština BiH.

Objava Saračević dolazi u trenutku rasta napetosti u Bosni i Hercegovini i Dodikovih najava da će Republika Srpska povući odluke o Oružanim snagama BiH, indirektnim porezima (Uprava za indirektno oporezivanje) i VSTV-a BiH, dok će SIPA-i biti zabranjen rad na prostoru RS.