Petak, 29.03.2024.

Likvidiran političar: Ko je bio Astrit Ademaj koji je ubijen sinoć u Peći

Četvrtak, 09.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Kandidat Demokratske partije Kosova, za gradonačelnika Peći, Astrit Ademaj, ubijen je sinoć oko 20.20 sati u pucnjavi na Kosovu.

Astrit Ademaj ubijen je skupa s bivšim kandidatom DPK za gradonačelnika Dečana Belrandom Kadrijajem.

Slučaj se dogodio u baru ispred Ekonomske škole u Peći, piše kosovski “Koha ditore”.

Navode da je do ubistva došlo u jednom lokalu u Peći i da je nakon verbalnog sukoba uslijedilo pucanje. Izvori medija na albanskom navode da je došlo do međusobnog oružanog obračuna i da su žrtve pucale jedna na drugu. Policija je na licu mjesta zatekla dva vatrena oružja.

Brat Astrita Ademaja, Avni Ademaj, također je povređen, piše “Reporteri”.

Dežurni ljekar u bolnici u Peći Sadri Beriša iznio je detalje o slučaju.

– Pacijenti su dovedeni bez znakova života, dva su bila bez znakova života, dok je jednom povrijeđena šaka i on je van životne opasnosti. Naime, polomljen mu je prst. Ne znamo da li su umrli na licu mjesta ili usput, ali su bez znakova života dovedeni u Urgentni centar u bolnici u Peći – objasnio je Beriša.

Ademaj je prije mjesec dana imenovan za kandidata Demokratske partije Kosova (DPK) čiji je osnivač Hašim Tači za gradonačelnika Peći.

Ademaj je bio generalni sekretar Univerziteta u Peći “Hadži Zeka”, dok je bio kandidat za doktorat Univerziteta u Sarajevu iz oblasti sigurnosnih nauka.

Samo dva sata prije tragedije Astrit Ademaj objavio je video na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

U tom videu, Ademaj je agitovao na stanovnike Peći da mu poklone povjerenje na narednim lokalnim izborima zakazanim za 17. oktobar ove godine.