Utorak, 16.04.2024.

Žuljević: SNSD podrškom HDZ-u manifestira štokholmski sindrom

Utorak, 09.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Odluka Velibora Milivojevića da podršku HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Mostara argumentira kao najviši cilj Srba, izazvala je brojne reakcija, a SDP-ov Aner Žuljević povezuje je s štokholmskim sindromom.On kaže kako je SDP-ova zastupnica u Skupštini HNK Vesna Saradžić 11 puta predlagala izmjene ustava u cilju implementacije presude Ustavnog suda oko konstitutivnosti Srba u HNK i svaki put je to srušio HDZ te tako, smatra Žuljević, onemogućio Srbima da budu ravnopravni”.

“Nakon toga kadar SNSDa kao velikog ‘zaštitnika’ nacionalnih interesa imenuje HDZ i kaže da je interes Srba glasati za HDZ. Za tog istog SNSD kadra u klubu Srba glasa SDA, a dva HDZ-ovca ostanu suzdržani”, kaže on uz komentar da je moguće da je tajna u logici “para vrti gdje burgija neće”.

Iz Koalicije za Mostar, kao i Medžlisa Islamske zajednice zamjerili su Milivojević podršku HDZ-u, a on je izjavio kako je sve to interes Srba. Milivojević je izabran u Gradsko vijeće sa srpske liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”.

(Klix)