Četvrtak, 24.10.2024.

Novalić nas nije htio pretvoriti u pokusne kuniće, ali jeste u cirkuske

Utorak, 08.06.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Danas, 08. 06. 2021.godine, čekamo presudu najvećem krvniku bošnjačkog naroda ikad. A, nije da Bošnjaci nemaju i nisu imali krvnika.

U trenutku kada se čita presuda Ratku Mladiću, stotine Bošnjaka prelaze Drinu tražeći život putem Vučićevih vakcina. 

Da, idemo kod istog onog Vučića koji nas je preko nišanskih sprava, sa Trebevića promatrao kako rastemo u opkoljenom Sarajevu.

Jučer je državna ministrica za vakcine Ankica Gudeljević, otišla u Zagreb po hrvatsku donaciju od 30.000 vakcina. Pola, jer bi bilo neukusno da dodjeli više, Vlada Hrvatske je odlučila da dodjeli za odabrani narod.

Poenta je slijedeća. Bošnjaci su jedini narod u Evropi, nad kojim je nakon Drugog svjetskog rata počinjen i presuđen genocid.
Bošnjaci su također, jedini narod u Evropi čiji funkcioneri, nisu uspjeli kupiti niti jednu vakcinu. Sve što imaju je donacija ili je COVAX, globalni sirotinjski mehanizam.
Imaju Bošnjaci Biseru u Vijeću ministra, imaju i Šefika u Predsjedništvu.
Kamo sreće, da nemaju Fadila Novalića u Vladi Federacije. Ovako, pošto ga imaju, on nije želio da izvede svoj mađioničarski trik i svih 2.3 miliona građana Federacije pretvori u pokusne kuniće. Nije u pokusne, ali, jeste u cirkuske. 
Elem, da uozbiljimo vijest.
Danas, dok čekamo dobre doživotne vijesti iz Haga, naglas razmišljamo.
Zašto Fadile nas prisiljavaš na poniženje Vučićevih vakcina?
Zašto nas tjeraš da klečimo pred Plenkovićem i čekamo milostinju od 30.000 vakcina?
Nije ovaj narod toliko bez ponosa, a Bogami i novca.
Tuče SDA po kantonalnoj  Vladi u Sarajevu, očekujući da će oprat sa savjesti respiratore,  za 9.500 smrti koje smo mogli spasiti vakcinama, za poniženje i klečanje pred plenkovićima i vučićima.
Doći će i vakcine, ali nama su Fadil i njegova Centrala SDA,  prodali obraz.
Bošnjaci, izdržite.