Četvrtak, 24.10.2024.

Kada vaz o kukavicama i izdajnicima drži Bakir koji je izdao sve principe, a kukavičluk dokazao na supruzi kojoj je iz straha prepustio sve

Četvrtak, 07.10.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Državotvoran govor držao je večeras Bakir Izetbegović predsjednik SDA u jednoj općinskoj organizaciji u Sarajevu. Pričao je Bakir o svim temama o kojima inače i nema nekog prostora da govori u formi monologa.

Uzimajući u obzir činjenicu da bi u javnom prostoru mogao dobiti i poneko pitanje govoreći o nekim od tema, a koje još uvijek može sam sastaviti samo na nekoliko režimskih medija, on se radije odluči ne govoriti.

“Šuti i pusti vrijeme da uradi svoje” je njegova omiljena parola po kojoj “rješava” nagomilane afere i probleme u stranci već godinama.

Pričao je Bakir večeras i o kukavicama i izdajnicima. Bakir Izetbegović pričao o kukavicama i izdajnicima, a nije govorio o sebi, nego tamo nekima, kojima više ni imena ne smije da pomene od kako je “dobio po prstima” što bi mu omiljena igračka Željko Komšić rekao.

“Ovo je zona stresa, ovo je zona tegobe, gdje vas svi napadaju. Teško je to nositi. Puno je lakše malo se izmaći u stranu i kritikovati svoju dojučerašnju stranku. To i rade. To je kukavički i izdajnički”, poručio je Izetbegović.

Upravo je Bakir Izetbegović najveći izdajnik, prvenstveno svojih najbližih saradnika, prijatelja, a potom i svog naroda. Izetbegović je izdao sve principe, moralne, profesionalne, ljudske, etičke, personalne, a priču o izdaji zakoc’o je izdajom revizije presude protiv Srbije za genocid.

O kukavičluku nam također ponajmanje može govoriti on. Upravo je on taj koji je iz svog kukavičluka i straha od supruge Sebije Izetbegović odlučio da digne ruke od svega, i stranke i ljudi, i države i preda je u ruke Sebiji Izetbegović, onako kako mu je ona tražila.

Bakir se toliko saživio sa laži da je zaboravio da je priču o snazi SDA pričao u općinskoj organizaciji u kojoj je stranku kojom rukovodi napustilo više od pola vijećnika, kao i općinski načelnik Semir Efendić, koji je za večeras ipak gospodski ustupio salu Općine za ovu blijedu manifestaciju na kojoj su slobodna mjesta popunili gosti iz drugih općina i na kojoj je bilo najmanje novograđana,

“Treba ponavljati istinu”, rekao je večeras, pa evo brutalne istine koje smo svi svjesni.

(PRESS)