Petak, 02.12.2022.

Apel Mehmedagiću, Debevecu i Sarajliću: Ne idite zajedno u restorane, ugostitelji se osjećaju nelagodno, tvrde da im nanosite štetu

Četvrtak, 07.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH i optuženik pred Sudom BiH Osman Mehmedagić, njegov prijatelj i predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA) Asim Sarajlić sastali su se 15. decembra 2020. godine u jednom sarajevskom restoranu.

Ugostitetljski objekt, u kojem je došlo do neprimjerenog kontakta pripadnika obavještajnog, pravosudnog i političkog života, javio se portalu PRESS s molbom da više ne spominjemo njihov restoran u kontekstu sastanka Mehmedagića, Debeveca i Sarajlića jer to šteti njihovoj “reputaciji i poslovanju”.

“Mi smo javno mjesto te nikome ne možemo zabraniti da sjedi u našem objektu!”, piše u reakciji koju nam je dostavio ugostitetljski objekat.

Portal PRESS jedino može javno apelovati Osmanu Mehmedagiću, Ranku Debevecu i Asimu Sarajliću da zajedno na posjećuju restorane jer očito njihovo zajedničko prisustvo ugostiteljskim objektima stvara nelagodu i nanosi štetu reputaciji i poslovanju restorana.