Četvrtak, 24.10.2024.

Predsjednik SDA pri protjerivanju kadrova krenuo “sazad” – slučaj dr. Senada Mašetića iz Gornjeg Vakufa

Subota, 06.03.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Postoji jedan medij koji iznosi stavove potpuno kompatibilne sa promišljanjima i snovima predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića. Što Bakiru na snu i na umu, to je putem poznatog medija na drumu. 
Tako je npr. medij plaćen sa Bosfora prenio i vijest o napuštanju SDA, zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i dugogodišnjeg predsjednika SDA Gornjeg Vakufa, doktora Senada Mašetića. Mašetić, vele poslušnici, napokon radi u korist SDA – napušta je. Ali, šta je taj, ko je taj Senad Mašetić bio za SDA?


Nikada SDA Gornjeg Vakufa, dok je njome upravljao doktor Mašetić nije izgubila izbore. Pa čak, kada su SDA i njeni kandidati bili do nogu potučeni,  iz Gornjeg Vakufa je stizao pozitivan rezultat. Kada je u vakat, Haris Silajdžić,  do nogu potukao kandidata SDA, Sulejmana Tihića, Haris je izgubio, a SDA pobijedila, samo u Cazinu i pogodite, Gornjem Vakufu.

Sve te pobjede, prema bosforskom stavu, ne znače ništa za SDA. Kako kaže Đuro,  Bademi u Kuduzu: “Jedna švera i noga.”

Problem je što se pod šverom SDA, podrazumijeva svako principijelno djelovanje. U ovom slučaju, ništa im nije značilo ni mišljenje kantonalnog rukovodstva u SBK. A, morala se SDA u tom kantonu, prije blaćenja doktora Mašetića, osvrnuti na prvostepeno presuđene funkcionire kao sto je npr. Hasan Ajkunić, načelnik općine Bugojno, funkcioner SDA, pravomoćno presuđeni kantonalni ministar Salkan Merdžanić i drugi. 

Ali, odlučio je predsjednik SDA, da pri protjerivanju kadrova krene “sazad”.
Ali, dobro je to, i pametno. Samo naprijed predsjedniče, hrabro!