Petak, 25.10.2024.

Memić poslala jasnu poruku: “Alisa, ko je ubio Dženana!?”

Petak, 05.02.2021. | BiH | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Arijana Memić, sestra nastradalog Dženana Memića upozoravala je da Zijad Mutap, otac Alise Mutap kupuje ili sakriva dokaze o ubistvu njenog brata.

Memić je objavila na svom Facebook profilu molbu prijateljima da joj ne šalju poruke razgovora sa Alisom Mutap.

Zamolit ću sve vas koji mi posljednjih dana šaljete prepiske s gospođom Amnezijom, da to ne radite. Mene zaista ne zanima pravdanje dotične koja je saučesnik ubistva moga brata. Sve što ima za reći može upisati u svesku, baš kao i njen tata. Neka zapisuje, jer brzo zaboravlja. A bliži se trenutak kada će se morati svega sjetiti.

Alisa, ko je ubio Dženana⁉️ – napisala je Arijana.

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine 03.02.2020. godine je odredio jednomjesečni pritvor Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu koji su osumnjičeni za organizovani kriminal, pomoć počinitelju nakon krivičnog djela i protupravno posredovanje u slučaju “Dženan Memić”.

Sud je na taj način u potpunosti prihvatio prijedlog Tužilaštva koje je i tražilo ovakvu mjeru.

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže jedan (1) mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 01.03.2021. godine, ili do nove odluke Suda.

Njima je određen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze.

Slučaj “Dženana Memića” od samog početka prate brojne nejasnoće i kontradiktornosti, a porodica pet godina ukazuje na propuste policije, te tvrdi da je Tužilaštvo KS, tada na čelu sa Dalidom Burzić, umiješano u pokušaj zataškavanja ubistva. Upravo zbog ovog slučaja VSTS je pokrenuo disciplinski postupak protiv Dalide Burzić, a porodica Memić se nada da će biti suspendovana. Kao i da Mutap i Dupovac neće biti jedini uhapšeni.

Za ova krivična djela prema zakonu previđena je kazna zatvora u trajanju od 10 godina!