Utorak, 16.08.2022.

NAKON 10 GODINA / Silajdžić na političkom skupu; Dao podršku Semiru Efendiću; DA LI JE OVO OZVANIČENI POVRATAK NA POLITIČKU SCENU?

Subota, 04.12.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Danas je u Tuzli zasjedao Glavni odbor Stranke za BiH, a njen osnivač i prvi predsjednik te stranke, bivši član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, nakon 10 godina pojavio se na političkom skupu.

On se obratio članovima glavnog odbora kazavši da svako ko je u Stranci za BiH je bitan i da je važno raditi za građane.

“Nakon svega što smo prošli, siguran sam da će to građani znati cijeniti. Građani će tražiti konkretan projekat, a nama treba nešto konkretno. Predsjednik stranke je čovjek iz tog faha. On je najbolji predsjednik općine u cijeloj BiH. Nije mu stran posao”, izjavio je Silajdžić misleći na Semira Efendića.

Silajdžićev dolazak na sjednicu stranačkog organa povući će mnoštvo pitanja o tome da li je ovo njegov povratak na političku scenu ili je jednostavno samo došao dati podršku novim kadrovima stranke koju je osnovao 1996. godine i vodio sve do 2012.

Na sjednici Glavnog odbora za generalnog sekretara je izabran Džemal Smajić, a za predsjednika Glavnog odbora Zoran Jovanović.

Podsjetimo, na nedavno održanom Četvrtom kongresu Stranke za Bosnu i Hercegovinu delegati su jednoglasno za predsjednika izabrali Semira Efendića, dosadašnjeg vršioca te dužnosti.

Efendić je poručio da se kongres održava u dramatičnom trenutku Bosne i Hercegovine, u institucionalnoj i političkoj krizi najvećoj od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, a kao faktor koji bi mogao pomoći zemlji da izađe iz takvog stanja naznačio je unutrašnju političku snagu na čiju izgradnju je pozvao građane Bosne i Hercegovine bez obzira na to kojem narodu pripadaju.