Petak, 02.12.2022.

Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca je zet ratnog zločinca Milomira Savčića, pobjegao u Španiju

Četvrtak, 04.11.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | novinarka

Aleksandar Macan prvooptuženi je u slučaju ubistva dvojice sarajevskih policajaca. Macan je u bijegu, a policija jutros u Istočnom Sarajevu hapsi njegove pomagače i pretresa lokacije u vlasništvu njemu bliskih osoba.

Macan je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića, a policija pretresa kuću i radno mjesto Savčićeve kćerke Marijane, koja je udata za Macana.

Marijana Savčić-Macan zaposlena je u Policijskoj upravi Pale, zbog toga se pretresi vrše i na toj lokaciji.

Savčić i kćerka Marijana

Aleksandar Macan nije zatečen na svojoj adresi u Istočnom Sarajevu, a sumnja se da se trenutno nalazi u Španiji, gdje je pobjegao nedavno. Macanov DNK je pronađen na mjestu ubistva policajaca.

On je ranije povezivan s krivičnim dijelima krađe automobila.

Milomir Savčić optužen je za ratne zločine, a od ljetos se nalazi u bijegu u Srbiji. Predsjednik je Boračke organizacije Republike Srpske.

Ranije smo objavili kako je policija uhapsila jednu osobu u jutrošnjoj akciji privođenja ubica sarajevskih policajaca, koja se provodi u Istočnom Sarajevu i na Palama.

Podsjećamo, u pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru 28. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Adis Šehović, dok je Davor Vujinović teško ranjen, a kasnije je podlegao povredama.

(Klix/PRESS)