Četvrtak, 28.03.2024.

Potresni status majke Denisa Mrnjavca

Četvrtak, 04.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Ana Mrnjavac, majka Denisa Mrnjavca, dječaka koji je ubijen u tramvaju 2008. godine, objavila je potresan status uoči još jedne tužne godišnjice njegovog stradanja.

Napadnut je 5. februara 2008. godine, pri povratku iz škole, u prepunom tramvaju. Od posljedica ovih povreda Denis je 6. februara preminuo u Sarajevu. Denis je imao samo 16 godina

Status majke Ane Mrnjavac prenosimo u cijelosti:

Sine moj mili,
dolazi još jedna, 13.ta godišnjica od najtužnijeg i najmračnijeg dana u mom životu, a još uvijek ne vjerujem da se tako nešto surovo i gnusno uopće moglo dogoditi, u punom tramvaju, naočigled svih.

Sunce mamino, ovo su dani koje, na poseban način provodim s tobom, vrijeme kada se prisjećam svakog trenutka našeg zajedničkog života i sreće, vraćam tvoje dječačke nestašluke, naša skijanja i planine, tvoje petice iz latinskog i matematike i vješte prstiće kojima ispunjavaš prostor Beetovenovom Mjesečevom sonatom i Shopenovim Proljetnim valcerom. Tu je i neizmjerna radost ljetnih raspusta, posebno s Antoniem, na moru ili i u Americi…, tu su i najveći problemi svijeta: kako nacrtati čovjeka i razumjeti Antigonu?!

Sine moj mili, svakog trenutka, a posebno u ovim tužnim danima sve odiše tobom, svaki kutak ispunjavaš ljubavlju i najljepšim mirisima…

U ovim danima prisjetim se i prvog pogleda najljepše bebe na svijetu, od tog pogleda pa sve do zadnjeg: mamin si cijeli svijet!

Rođen da unosiš ljepotu življenja gdje god se pojaviš, u svaki prostor, to činiš i danas, samo na jedan drugačiji način.

I danas razgovaraš sa svojom mamom, istina zamijenili smo uloge, na svako moje pitanje sada ti imaš odgovor koji mi šalješ sjajem sunca ili daškom vjetra, ali dovoljno snazno da ZNAM da si to TI!

Hvala ti, najdraže moje, što si baš mene izabrao za mamu. Ponosna sam na sve što si uradio, na svaki tvoj dan i hvala što mi svakodnevno ulijevaš sigurnost življenja i ukazuješ kojim putem trebam ići, prema tebi…

Voljeno mamino, vječno živiš u mom srcu, a tvoja čista, nevina, dječija duša neka na nebu doživi sve ljepote koje su ti na zemlji nasilno prekinute i surovo uskraćene.
Pocivaj u miru i i maminoj ljubavi vječnoj, Sine moj 

Beskrajno te voli i ljubi tvoja mama, Ana”, piše u ovom statusu punom bola.