Četvrtak, 18.04.2024.

Tuga u BiH: Danas se opraštaju porodica i prijatelji od šestero mladih stradalih kod Posušja

Ponedjeljak, 04.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Cijela Bosna i Hercegovina zanijemila je pred sudbinom osam mladih ljudi koji su tragično stradali tokom proslave Nove godine u vikendici kod Posušja.

Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i  Stjepan Jukić radovali su se budućnosti, no njihov život prerarno je ugašen.

Mirela Rezo i Stjepan Jukić sahranjeni su jučer, a danas će roditelji, rodbina i prijatelji na vječni počinak ispratiti njihovih šest prijatelja.

Oni će biti sahranjeni danas u Rakitnu. 

Misa za tragično stradale mladiće i djevojke počela je 12 sati u Crkvi Sv. Ivana Krstitelja, a predvodi je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić, piše portal Radiosarajevo.

Zbog smrti osam mladih osoba kod Posušja u Federaciji Bosne i Hercegovine danas je Dan žalosti.

Podsjetimo, u vikendici kod Posušja u ranim jutarnjim satima 1. januara pronađeno je osam beživotnih tijela osoba u dvadesetim godinama koje su proslavljale Novu godinu. Osam preminulih pronašle su osobe iz susjedne vikendice koje su također slavile Novu godinu. 

Obdukcija tijela je završena, a materijali su poslani na toksikološko vještačenje u Sarajevo nakon čega će biti određen tačan uzrok smrti. 

Tehnička vještačenja u vikendici u Tribistovi, kako bi se utvrdili detalji nesreće, još traju.

Istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata. 

Umjesto da slave njihove desetke s fakulteta, uspjehe u karijeri, zasnivanje porodica, roditelji ovih mladića i djevojaka ispratit će ih danas na vječni počinak.