Srijeda, 24.04.2024.

Kako se lijepljenje etiketa obilo o glavu SDA: Bakir Izetbegović postao “Yutelče” koje “pojma nema o politici”

Ponedjeljak, 04.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Kada su podanici Stranke demokratske akcije (SDA) počeli na društvenim mrežama lijepiti etikete izdajnika, svima onima koji su se usudili reći bilo šta pozitivno za Njemačku, nisu ni slutili da će potencijalni dolazak visokog predstavnika iz Njemačke podržati i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, piše PRESS.

“Uglavnom, Yutelčad koja su se ubila braneći navodno prijateljsku Njemačku mogu samo da se posvete izvornim zanimanjima jer o pitanjima političke prirode pojma nemaju. Naturščici treba konačno da ušute i tako popune veliku prazninu”, glasio je komentar jednog od najaktivnijih zagovornika SDA na društvenoj mreži Twitter, poznatijeg pod nadimkom Ajfon, objavljen 29. decembra 2020. godine.

Svako ko se usudio na bilo koji način ukazati na činjenicu da je Njemačka prijatelj Bosni i Hercegovini po automatizmu bio je označen kao izdajnik i sljedbenik politike Dragana Čovića.

Taj trend nastavljen je sve do momenta u kojem je predsjednik SDA Bakir Izetbegović pohvalio Njemačku i podržao potencijalni izbor Christiana Schmidta za visokog predstavnika.

“Nama treba aktivan visoki predstavnik i Valentin Inzko bi to bio, ali nema dovoljnu podršku u PIC-u. Te diplomate uvijek nađu razlog da ne reaguju. Kada se odlikuje Radovan Karadžić u RS-u, oni nađu izgovor da ne reaguju. Ali mislim da su se sada konačno pokrenuli. Gospodin Christian Schmidt bi, vjerujem, bio dobar potez, bilo ko ko dolazi iz Njemačke je prijatelj ove zemlje”, kazao je Bakir Izetbegović u intervjuu objavljenom 2. januara 2021. godine.

Dakle, Izetbegović tvrdi da je Njemačka prijateljska zemlja BiH. Ako su se prema shvatanjima Ajfona “Yutelčad ubila braneći navodno prijateljsku Njemačku” onda se može zaključiti kako je za Ajfona i predsjednik SDA Bakir Izetbegović u suštini “Yutelče”. Jer zbog čega bi svi drugi koji kažu da je Njemačka prijateljska zemlja BiH bili “Yutelčad”, a Izetbegović eminentni Bošnjak i patriota.

Izetbegović iz komentara Ajfona može izvući i poruku šta da čini sa svojom političkom karijerom nakon što je izjavio kako je Njemačka prijateljska zemlja BiH. Prema shvatanjima Ajfona lider SDA trebao bi se “posvetiti izvornom zanimanju jer o pitanjima političke prirode pojma nema”.

Ovaj banalni primjer dokazuje kako se lijepljenje etikete izdajnika može okrenuti i u drugom smjeru isto kao što dokazuje da ne postoji koordinacija unutar SDA iako je Izetbegović najavio kako će se SDA “popraviti na društvenim mrežama”.

Ajfon nikada neće otvoreno udariti na Izetbegovića jer Ajfon se nada kako će dodvoravanjem Izetbegoviću riješiti svoj radni status i postati lobista SDA u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Ako ovako nastavi, ne samo da bi mogao ostati bez lažne nade da će jednog dana biti postavljen za lobistu, već bi se mogao naći na udaru “Asocijacije botova SDA” kojom nemilosrdno vlada jedan uposlenik KJKP “RAD”. Ajfon bi za sekundu od Twitter senzacije mogao postati izdajnik, UZP i ruski igrač. Naravno, to bi značilo i da mu se automatski oduzima počasni nadimak “Ajfon” i dodjeljuje nadimak “Jotafon”, kako se zove i prvi ruski smartphone.

(PRESS)