Subota, 20.04.2024.

Arijana Saračević-Helać: Leti i igraj se, sanjaj i lijepo spavaj / Samijeva smrt potresla je cijelu BiH, a spekulacije porodici nanose još veću bol

Nedjelja, 03.10.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

U Sarajevu je jučer na vječni počinak ispraćen 13-godišnji dječak Sami Čamdžić, a čalnovi porodice na društvenim mrežama uputili su apel javnosti o ovom slučaju.

-Samijeva smrt je potresla sve. I one koji su ga poznavali i one koji nisu. Bio je dječak najumilnijeg lica, poseban, višestruko nadaren… U trenucima bola se čini da je lakše uprijeti prstom i uzeti sebi za pravo pronalaziti krivca i tamo gdje ga nema. Bol porodice i bliskih osoba ništa ublažiti ne može, naprotiv. Širenje dezinformacija samo produbljuje tragediju. Molim vas, pomolite se za smiraj duše našeg dragog Samija. On ostaje da živi u svima nama, u svojoj divnoj sestri, mlađem bratu, roditeljima, Anji-najboljoj mami ovog svijeta, svima koji su ga poznavali i na koje je ostavio trag u svojih trinaest godina, napisali su u objavi.

O bolnom gubitku oglasila se i poznata bh. novinarka, kao i mnogi čije su riječi podrške upućene porodici i najljepša sjećanja na divnog dječaka preplavile društvene mreže.

-Opraštamo se od predivnog i plemenitog Samija. Imao je samo 13 godina i otišao je nesretnim slučajem. Svu svoju energiju šaljem roditeljima u ovoj nemjerljivoj boli. Dragi dječače, leti i igraj se, sanjaj i lijepo spavaj, napisala je novinarka Arijana Saračević Helać.