Subota, 20.04.2024.

Pogodile ga kritike na račun Bisere: Zahiragić “trojku” optužuje da su džini i šejtani

Petak, 02.04.2021. | BiH | Vijesti

I dok građani BiH masovno umiru uslijed pandemije koronavirusa, ministrica vanjskih poslova Bisera Turković otišla je na turneju po Zaljevskim zemljama. No umjesto vakcina, Saudijska Arabija odlučila je našoj zemlji donirati orginalnu sadaku u vidu 50 tona hurmi. Ova vijest, koja zvuči poput kakvog vica ili skeča iz humorističke emisije, izazvala je nevjericu i mnošto satiričnih komentara građana Bosne i Hercegovine, kojoj vlasti ne uspijevaju nabaviti vakcine, ali eto, nađe se poneka hurme.

Ove reakcije očigledno su duboko pogodile Adija Zahiragiać, vijećnika SDA u Općinskom vijeću Stari Grad, najpoznatijeg kao brata kantonalnog zastupnika Harisa Zahiragića, miljenika bračnog para Izetbegović koji slovi za onog normalnijeg i umjerenijeg brata u porodici. Tako je Adi, u svom prepoznatljivom histerično-talibanskom stilu, sasuo salvu uvreda na “komuniste, fgr-ovce i stranke trojku”, nazivajući ih ni manje ni više nego džinima i šejtanima.

– Digli se ovi iz trojke, komunisti i fgr-ovci protiv “donacije” hurmi od Saudijske Arabije. Povezuju je sa politikom, sa vakcinama, iako je ova hedija postačima, sa kojom se ismijavaju, tradicionalna svake godine pred Ramazan. Valjda ljudi ne poste, pa to nisu upratili, a i ne trebaju im hurme za iftara i sehura.Nešto kontam, a kako i ne bi bili protiv, kada po hadisu džini i šejtani ne vole hranu koju je volio i preporučio Allahov miljenik alejhi selam, poručio je nervozni Zahiragić.


I u ISIL-u bi mu pozavidjeli.