Ponedjeljak, 29.04.2024.

BH KLAUN GODINE JE …

Petak, 01.01.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

U žestokoj konkurenciji za klauna godine, ovo laskavo priznanje za 2020. godinu dodjeljeno je jednom istaknutom pojedincu, u narodu poznatom kao Reufon.

Naime, Reufon 2020. godinu pamtit će po tome, što je kao i prethodnih godina, radio manje-više ništa. Iako klaunovi djeluju na pozornici, na televiziji ili u cirkusu, ovaj dobro udati klaun, odlučio je svoj potencijal iskazati preko Twittera. 

U prethodnoj godini uspio je tako otkucati rekordnih 765.821 tvitova, zbog čega, kako tvrde naši izvori, u ovoj američkoj kompaniji već danima vijećaju da li da predlože da mu se dodijeli beneficirani radni staž o njihovom trošku ili pozove nadležno stručno odjeljenje.

Iako bismo po cjelodnevnom boravku na Twitteru mogli zaključiti da Reufon generalno vodi jedan krajnje tužan i posve besmislen život, on nam sam, tokom svog 18-satnog tvitanja dnevno, otkriva da to uopšte nije tako. 

Naime, Reufon je blizak prijatelj novog američkog predsjednika Joa Bidena. Također, svi znamo da su za Bidenovu pobjedu na američkim predsjedničkim izborima presudili glasovi Bosanaca u SAD koje je Ajfon lično nagovorio da glasaju za Bajdena. Pored toga, Ajfon je dobar jaran i sa svim živućim američkim predsjednicima, s Hillary Clinton roštilja, Francisa Fukuyamu zove u ponoć, s Niellom Armstrong je 1969. sletio na Mjesec, a u Bosni i Hercegovini stoji iza manje više svih političko-društvenih procesa u zadnjih 20 godina. 

Za svaku SDA-ovu svinjariju, kriminal i javašluk objasnio je da to uopće nije tako, dokazajući da je krađa u “aferi respiratori” klasični udar na Bošnjake i nova “afera Agrokomerc”, pritom hrabro istupivši i upitavši: “Što vam smeta ukradenih 10 miliona, a ne pitate za 300, 400 miliona u Aluminiju”.

Također, od Ajfonovih mnogih podviga u 2020., vrijedi spomenuti da je razotkrio  dobro organizovanu i masno plaćenu osovinu zla koja želi da uništi BiH i Bošnjake, a  u kojoj su doslovno svi – od Nijemaca, Austrijanaca, Luksemburžana, Holanđana, Francuza, Rusa, svih Srba i Hrvata koji egzistiraju, Evropske unije kao takve, Kineza, Švedske akademije, Irme Baralije, Falatara, Macrona lično, turskih Kurda, srpskih i hrvatskih obavještajnih službi, Zukorlića, N1 televizije, Prometeja, Višegradske grupe, neljubitelja muzike Dua Lipe, Raje sa biroa, Sabita Iztarčina, preko užeg vodstva CDU-a, Vatikana, britanskih Laburista, mrtvog Ive Andrića kojeg seansama pokušavaju vaskrsnuti, Dine Konakovića, Đokovića, Svjetskog kinološkog saveza, Četvorke kao političkog koncepta, jugobalijsko-yutelovskog lobija iz nekadašnje Delikatesne, itd., itd…. I ta osovina zla, tako formalizovana i ozvaničena se svake srijede nalazi na šerbetu u centrali Naše stranke gdje kuje planove za rušenje Bosne i tako dalje, i tako dalje.

Za sada jedina protuteža ovoj  zavjeri su SDA, DF – GS te tandem zlatnog ljiljana i Joe Bidena, za čiji je dolazak na vlast, vrijedi još jednom podsjetiti, zaslužan Ajfon lično. On je iskoristio svoje goleme vašingtonske veze da obeća Bidenu bosansku podršku na izborima. Biden je zauzvrat obećao da će američka šesta flota uploviti Vrbasom i Neretvom te pohapsiti Dodika i Čovića i slično.

A treba li tek spomenuti pakleni plan Njemačke i Rusije, koji je razotkrio Reufon, da naočigled svijeta i američkog veta u Vijeću sigurnosti, za visokog predstavnika postave Nijemca koji će raditi za ruske interese, jer je poznato da Nijemci u saradnji s Rusima žele da porobe BiH….

Kako misliš, na osnovu čega, gdje mu je dokaz? Ma ti si klasično yutelče i plaćenik.