Četvrtak, 28.03.2024.

Sud BiH odbacio optužnicu protiv direktora OSA-e, Tužilaštvo BiH uputilo žalbu: Je li se Ranko zbog toga sastajao s Osmicom?

Četvrtak, 31.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Sud Bosne i Hercegovine u utorak je kako saznajemo od izvora u Sudu BiH odbacio optužnicu protiv direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića i ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića, a kako nezvanično saznajemo Tužilaštvo BiH je već u srijedu proslijedilo Sudu BiH žalbu na odluku sudije za prethodni postupak, piše PRESS.

Riječ je o optužnici u predmetu “Sigurnosne provjere” koju je Tužilaštvo BiH proslijedilo Sudu BiH na potvrđivanje 14. decembra 2020. godine. Istog dana, kako su mediji već objavili, predsjednik Suda BiH Ranko Debevec sastao se s optuženikom i direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem u stambenom objektu u sarajevskoj ulici Branilaca Sarajeva.

Dnevni Avaz piše da je Mehmedagić pokušao minimizirati svoj susret s Debevecem pričom kako su “išli na babine zajedničkom prijatelju”.

“Međutim, Tužilaštvo BiH, kako se čuje, raspolaže potpuno drugačijim informacijama. One nemaju veze sa “babinama”, već se razgovaralo o obaranju glavne tužiteljice BiH i drugim temama u kojima ne bi smjeli učestvovati predsjednik Suda i bilo koji optuženik”, piše Dnevni Avaz.

Kako god, činjenice govore da je predsjednik Suda BiH u pratnji optuženika došao u stambeni objekt, zadržao se duže od dva sata te u pratnji istog optuženika napustio stambeni objekat. Još samo fali da pomisle kako su građani BiH toliko naivni pa da počnu tvrditi kako se predsjednik Suda BiH sasvim slučajno ispred zgrade sreo s optuženikom i da su – gle čuda – sasvim slučajno obojica u isto vrijeme odlučili da napuste stan.

(PRESS)