Četvrtak, 28.03.2024.

A-SDA o migrantskoj krizi: Neka SDA konačno kaže je li na strani građana USK

Četvrtak, 31.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Unsko-sanski kanton idalje potresa migrantska kriza, a spaljivanje kampa Lipa dovelo je do novog zapleta.

O trenutnom stanju oglasio se Klub zastupnika A-SDA. Oni daju punu podršku građanima grada Bihaća i Vladi USK-a na čelu s premijerom Ružnićem.

“Aktuelna Vlada USK-a, uz punu podršku Skupštine Kantona, već dvije godine se bori s problemom izazvanim nelegalnim migracijama koje su najvećim dijelom pogodile grad Bihać, općinu Velika Kladuša, te ostale krajiške gradove i općine.

Klub zastupnika Asda u Skupštini USK-a traži od svih političkih organizacija koje djeluju u Skupštini USK-a, te u lokalnim zajednicama, da konačno iznesu stav naspram problema s kojim se već godinama bore građani kantona i Operativna grupa a koji je zadnjih dana poprimio elemente sigurnosne i humanitarne katastrofe.

Prije svega pozivamo kantonalne i državne zvaničnike i organe SDA da konačno iznesu stav jesu li na strani građana grada Bihaća i drugih općina ili slijepo prate politiku rukovodstva SDA i ministra Cikotića kada je u pitanju rješavanje migrantske krize u Krajini. Pozivamo i krajiškog potpredsjednika SDA, Bišćanina Šemsudina Dedića da iznese svoj stav oko forsiranja ponovne uspostave kampa “Bira” od strane Vijeća ministara BiH mimo stava građana Bihaća”, navodi se u saopćenju.