Četvrtak, 25.04.2024.

OVO JE PROSTOR UNIVERZITETA NA KOJEM JE OSMICA “DIPLOMIRAO”, SVI FAKULTETI STANU U JEDNU SOBU

Četvrtak, 30.07.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

PRESS ekskluzivno objavljuje fotografije prostora u kojem se nalazi Američki univerzitet u BiH (AUBiH) u Tuzli u kojem je navodno 2013. godine diplomirao direktor Obavještajno sigurnosne-agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić zvani Osmica.

Neuredan prilaz, mala prostorija u kojoj se između ostalog nalazi i fotografija predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i razbacano smeće na najbolji način govore o ozbiljnosti Američkog univerziteta u BiH.

AUBiH prijavio je da se nalazi u zakupljenom prostoru veličine 42 metra kvadratna u Tuzli, odnosno da je u 42 kvadrata stao kompletan univerzitet s više organizacionih jedinica tj. fakulteta.

Istražitelji Tužilaštva BiH danas nisu uspjeli pronaći na ovoj adresi dokumentaciju koju je AUBiH zakonski trebao imati kao ni studentsku službu, a niti jednog uposlenika na radnom mjestu.

U što skorije vrijeme očekuje se reakcija Inspektorata za obrazovanje jer ne posjedovanje zakonski obavezne dokumentacije predstavlja teški prekršaj koji može rezultirati i zatvaranjem univerziteta.

Pisanja medija da istražitelji danas nisu izuzeli nikakvu dokumentaciju pokazala su se tačnim jer tužitelji u poslovnom prostoru AUBiH nisu pronašli nikakvu dokumentaciju pa tako nisu ni mogli izuzeti dokumente koji ne postoje.

Sve su glasniji i nezadovoljni studenti AUBiH. Posljednjih mjeseci oni otvoreno iznose brojne nepravilnosti u radi osnivača ovog univerziteta Denisa Prcića koji, prema tvrdnjama studenata, odbija da im izda diplome dok mu ne uplate donaciju za akreditaciju AUBiH u SAD-u.

Posebno je zanimljivo što se na ulaznim vratima u AUBiH pored zastave BiH nalazi zastava SAD-a, iako je AUBiH privatno vlasništvo Denisa Prcića i nema nikakve veze sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Isticanje zastave SAD-a moglo bi izazvati i reakciju Ambasade SAD-a u BiH kojoj sigurno ne treba sramota kakvu imate priliku vidjeti u galeriji.

(PRESS)