Petak, 09.12.2022.

Sutra definitivno pada Vlada Kantona Sarajevo

Nedjelja, 29.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Skupština Kantona Sarajevo sutra će se izjasniti o ostavkama predsjednika Vlade Kantona Sarajevo Marija Nenadića i predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Mirze Čelika, piše PRESS.

Na ovaj način napokon će biti okončan proces vezan za odlazak aktuelnog saziva Vlade KS kao i proces kristaliziranje nove skupštinske većine.

Klub zastupnika iz reda Bošnjaka u Skupštini KS već je umjesto Mirze Čelika izabrao Elvedina Okerića za člana Kolegija Skupštine KS. Ko će biti predsjedavajući Skupštine KS bit će poznato u narednom periodu s obzirom na to da predsjedavajućeg biraju članovi Kolegija Skupštine KS (Elvedin Okerić, Danijela Kristić, Vibor Handžić i Smiljana Viteškić) između sebe.

SDA je već saopćila kako je spremna podržati novi saziv Vlade KS ukoliko predsjednik NiP-a Elmedin Konaković bude premijer. Međutim, Konaković je odgovorio da mu ne pada napamet da udovoljava željama SDA jer sve što SDA podrži to se i osuši.

Novu skupštinsku većinu činit će NiP, SDP, Naša stranka, NBL, Aljoša Čampara, Admela Hodžić, Damir Marjanović i Damir Nikšić.

(PRESS)

Tagovi: Vlada KS