Četvrtak, 25.04.2024.

Preuzima li Mali Hoše i zvanično SDA Ilidža?

Ponedjeljak, 28.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Nezapamćeni poraz koji je doživio Fikret Prevljak na posljednjim Lokalnim izborima, možda je i najlakše pao njemu samom.

Mnogo teže su to podnijeli SDA botovi koji su svojim malim mozgovima mislili da Prevljak zaista ima neke šanse, Centrala SDA koja je mislila “da je Fikret Prevljak najpopularnija osoba na Ilidži”, ali i Mali Hoše koji nije navikao da gubi, a posebno ne da bude ovako brutalno poražen.

Mali Hoše uvijek je bio onaj koji je krojio politiku SDA na Ilidži, doduše iz sjene. On je bio glavni kadrovik, a svi koji su bili i prošli u SDA Ilidža morali su biti samo izvršioci njegovih naređenja.

Kako se priča po Ilidži, dok se čeka da se razmotri ostavka Fikreta Prevljaka, razmatra se i novo lice OO SDA Ilidža. Naravno da to neće biti niko mlađi, obrazovaniji, perspektivniji, jer u SDA može samo jednako loš ili gori. Tako se o novom imenu koje bi došlo na ovu poziciju sve više pominje upravo Mali Hoše koji bi sada navodno bio spreman biti i likom i djelom, dakle zvanično, taj.

Za ovu poziciju možda bi bio pogodan čak i Mirza Čelik, ali kako međusobni odnosi na Ilidži stoje, Čelik nije miljenik onih koji o tome donose konačnu odluku.

Gdje ima dima ima i vatre. Ostaje da vidimo šta će se tačno dešavati na Ilidži. Možda jednostavno SDA odluči da je Fikret Prevljak ipak jako dobro vodio kampanju i da je on pobjednik.

Obzirom na način na koji oni analiziraju stanje i rezultate i to je za očekivati.