Četvrtak, 28.03.2024.

Osmanović: Zvizdić dobro poznaje situaciju u Sarajevu, ne smije biti bježanja od odgovornosti!

Petak, 27.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Adil Osmanović, potpredsjednik SDA i šef Kluba zastupnika ove stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, komentirajući loše izborne rezultate ove stranke na lokalnim izborima, ali i ostavke pojedinih članova, kazao je jučer da je sada odgovor na Predsjedništvu da povuče konačne i konkretne poteze, piše Avaz.

Osmanović kaže da su poslije izbora održane dvije sjednice Kolegija SDA na kojima je otvoreno razgovarano o rezultatima izbora, ali bez upiranja prsta u krivce.

Jasno je konstatirano da su u Kantonu Sarajevo ostvareni loši rezultati. Sada je na sjednici Predsjedništva da povuče konkretne poteze – govori Osmanović.

Istakao je da se od Predsjedništva stranke očekuje da povuče poteze koji će popraviti i stabilizirati SDA, kako bi na općim izborima vratili poziciju koja im pripada.

Komentirajući izjavu Denisa Zvizdića, potpredsjednika SDA, da je njegov uvjet da ostane u stranci taj da pojedinci koji nanose štetu podnesu ostavke, kazao je da je Zvizdić takve navode iznio i na sjednici Kolegija.

Zvizdić dolazi iz KS i sigurno da dobro poznaje situaciju. Ali na Kolegiju je jasno rečeno da SDA mora odgovoriti na određene afere koje su se desile u kratkom periodu i da nema nikakvog bježanja od odgovornosti. Treba hladne glave i objektivno, bez bilo kakvih ličnih interesa, vidjeti gdje su napravljeni propusti – kaže Osmanović.