Četvrtak, 25.04.2024.

Dovadžija: Najveća i najvažnija pobjeda je životna lekcija koju sam dobio u protekla četiri mjeseca

Petak, 27.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Novoizabrani načelnik Ilijaša Amar Dovadžija oglasio se u povodu pobjede na lokalnim izborima.

Status Amara Dovadžije prenosimo u cijelosti:

Kada sam prije četiri mjeseca prihvatio da budem kandidat “Četvorke”, a na prijedlog NIP-a, za načelnika Općine Ilijaš, svi osim 4-5 osoba su mi govorili da sam lud, da nemam nikakve šanse i da neću imati više od 1.500 glasova, te da nećemo imati više od 3 vijećnika. Naročito su se isticali politički oponenti, vlastodršci koji su govorili; “E sad će vidjeti koliko vrijedi! Lahko je dobiti glasove kada si u SDA!”

Kada sagledamo kompletnu situaciju, možda su i bili u pravu. Vladajuća struktura je imala sva raspoloživa sredstva, načelnika, 14 vijećnika, većinu općinskih službi, općinski budžet, kantonalni budžet, federalni budžet, gotovo sve savjete mjesnih zajednica, posloženu stranačku organizaciju, gotovo sve privrednike i standardnih stotinjak hiljada KM za kampanju.

A mi? Mi nikoga nismo vukli za rukav. Mi smo samo bili oni koji nisu imali šta izgubiti. Ono što je najbitnije, imali smo naše sugrađane koji su prepoznali ideju, novi koncept i nas koji ti činimo. U ovom periodu sam doživio mnoge uvrede, kako ja sam, tako moja porodica i uža rodbina.

Lagali su! Uvrede mene lično opraštam, ali moje porodice i rodbine ne! Najveća i najvažnija pobjeda je životna lekcija koju sam dobio u protekla četiri mjeseca!

Ljudima je stalo do tebe onoliko koliko su spremni žrtvovati vlastito blagostanje i vlastiti interes za tebe!