Četvrtak, 24.10.2024.

Mirza Čelik umjesto da odgovori na zahtjev da se prijeko potrebna sjednica Skupštine održi hitno i online, slika se i radi kampanju na Ilidži

Utorak, 27.10.2020. | Na mreži | Vijesti

U danima kada Kanton Sarajevo broji sve više pacijenata ugroženih koronavirusom, zahtjev za održavanje hitne sjednice po ovom pitanju je odbijen.

Tako je samoinicijativno odlučio predsjedavajući Mirza Čelik (SDA). Umjesto hitne reakcije Čelik je odlučio ignorisati taj zahtjev rekavši da će se o tome izjašnjavati na redovno zakazanoj sjednici, koja se, sve su prilike, a to Čelik vrlo dobro zna, neće ni održati, obzirom da bez ikakvog osnova isti odbija zakazati online sjednicu kao što je to radio sve vrijeme do sada.

Dok građani Kantona Sarajevo lutaju i strahuju za svoje i zdravlje najbližih jer aktuelna Vlada nije uradila apsolutno ništa po pitanju zdravstva za sve mjesece pandemije, Čelik im se smije u lice i relaksirano radi kampanju Fikretu Prevljaku.

U zaštitu su poveli i najjačeg među njima, Nedžmina Ambeškovića da ih pričuva, te druge manje važne pojedince – ZA JAKU ILIDŽU.