Četvrtak, 25.04.2024.

Infektolog Nakaš: Imali smo vremena od marta da se pripremimo; Građani su ‘donji’

Utorak, 27.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Ugledni sarajevski infektolog Bakir Nakaš kazao je da je neobično da danas imamo prepucavanje menadžmenta bolnica, doktora, ministara.

“Sve to izgleda vrlo loše i kod ljudi stvara osjećaj nesigurnosti. Posebno zabrinjava da se to sve dešava u ovom kriznom trenutku, pored ovolikog kapaciteta kojim raspolaže KS. I pored činjenice da smo imali vremena od marta pa do danas da se pripremimo”, istakao je Nakaš.

Dodao je da panika kod građana može prouzrokovati teže posljedice, jer ona sama po sebi nije dobra za odbranu organizma.

“Čudno je da se Vlada KS našla između dvije vatre, oni su glavnokomandujući organ koji raspolaže svim kapacitetima ustanova čiji je osnivač i može da ih stavlja u funkciju onako kako je to potrebno u datom trenutku”, poručio je Nakaš za Avaz.

Dr. Nakaš je poručio da su u svemu ovome ugroženi građani. 

“Rečeno žargonski – građani su donji, a u ovakvom odnosu Vlade KS i menadžmenta zdravstvenih ustanova. Građani se moraju prilagođavati, nije dobro da pojedine institucije daju izjave koje stvaraju osjećaj nesigurnosti, a u vrijeme kad je potrebno da se svi uputimo prema rješavanju problema”, zaključio je Nakaš.