Petak, 29.03.2024.

Saša optužio Adila za donošenje bureka Draganu, Adil mu odgovorio da on ne može ni to

Ponedjeljak, 27.07.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o usaglašenom tekstu budžeta državnih institucija obilježila je prepirka šefa Kluba SDA Adila Osmanovića i zastupnika SDP-a Saše Magazinovića, piše PRESS.

Magazinović se osvrnuo na izjavu poslanika SDA u Domu naroda PS BiH Asima Sarajlića koji je priznao da je uspio “završiti” postizanje dogovora, ali i da je povio leđa pred HDZ-ovim članovima Komisije za usaglašavanje teksta.

“Za tačno šest dana navršit će se četiri godine od sastanka u Konjicu kada vas je Dragan Čović poslao po burek. Kada ste ga čekali 40 minuta, a on nije došao. Ovo liči na to. Opet vas je poslao po burek“, rekao je Magazinović.

Adil Osmanović nije mu ostao dužan pa je odgovorio da nije samo HDZ bio protiv amandmana od zastupnika A-SDA Jasmina Emrića.

“SNSD i HDZ su danas bili identičnog stava na ovoj komisiji. Vama je preče kritikovati SDA, nego HDZ i SNSD, jer preferiramo na isto biračko tijelo i SDA i SDP. Nemamo posebno potrebe da se mi pravdamo i branimo. Što se tiče bureka i donošenja nekih pita, ne znam čemu to. Ali SDP nije ni u toj poziciji, ne možete čak ni po burek otići da vas Čović pošalje”, izjavio je Osmanović, a prenosi Klix.ba.

Magazinović je poručio da se Osmanović hvali jer je u prilici da ga šalju po burek i da to navodi kao svoju prednost.

“Što se mene tiče neka vas šalju svaki dan. To je vaša nemoć da objasnite u kakvu ste se situaciju doveli, šta radite od sebe i šta radite od glasova onih koji su vas podržali”, zaključio je.

(PRESS/Klix.ba)