Utorak, 16.04.2024.

Supruga ubijenog Almira Škrijelja na suđenju Seadu Tahiroviću: Molim vas da osudite ovog monstruma koji me je ostavio s djecom

Ponedjeljak, 26.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Danas je zbog izmjene Vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu vođeno iznova suđenje Seadu Tahiroviću čitanjem optužnice kojom se Tahiroviću stavlja na teret da je s osam udaraca nožem usmrtio Almira Škrijelja 20. februara u prostorijama studentskog doma u Nedžarićima.

Emotivno je svjedočila i supruga Almira Škrijelja kao i očevidac ubistva.

“Nekoliko puta ubica je nasrtao na mog supruga. Njegovoj dženazi je prisustvovalo 8.000 ljudi, to je bila najveća dženaza poslije predsjednika Alije Izetbegovića. Almir je bio ljudina, bastion poštenja. Molim vas da osudite ovog monstruma koji me je ostavio s djecom”, kazala je danas Zakira Mahmutović- Škrijelj, supruga Almira Škrijelja.

Tahirović ga je napao prvo u kancelariji dok je sjedio, zadavši mu udarac nožem u leđa, a potom je, u holu ponovom napao i izbo nožem.

Postojao animozitet

U emotivnom svjedočenju Zakira Mahmutović- Škrijelj je optuženog Tahirovića u svakoj svojoj rečenici nazivala ubicom i monstrumom ne želeći da ga imenuje niti da upotrijebi naziv optuženi.

“Suprug je bio šef ubici koji mu je bio podređen u jedinici smještaja. Poznato je da je postojao animozitet između mog supruga i ubice koji nije poštovao hijerarhiju i nije izvršavao naređenja iz razloga što su mu uvijek bila otvorena vrata direktora Curića , a moj suprug se morao najavljivati”, objašnjavala je Mahmutović- Škrijelj dodavši da joj je njen suprug sve pričao šta se dešavalo na poslu.

“Sporna je bila sistematizacija. Menadžment je htio uposliti 50 novih radnika čemu se moj suprug protivio kao i većina radnika. Htjeli su povećati koeficijent samo menadžmentu, a para nije bilo ni za plate. Moj suprug je dan ranije dobio podršku na Bjelavama i tog dana u Nedžarićima se trebao održati sastanak Sindikata- pojašnjavala je oštećena rekavši da je njen suprug sedmicu ranije izabran za Predsjednika sindikata JU Studentski centar Kantona Sarajevo .

Nakon što je dobio riječ Sead Tahirović je kazao da se kaje zbog svega što se desilo. Također je istako da su 2018. godine bili u dobrim odnosima, te da je Škrijelj protiv njega podnosio displinsku prijavu.

“Tada je reako da će povući displinski prijavu zbog troje djece, a ti si mene ostavio s mojom djecom”, odgovorila mu je Zakira Mahmutović- Škrijelj dodajući da njen suprug nikada se nije iživljavao nad radnicima, niti je htio ikome da naudi.

Danas je saslušana i Samra Kordić, rukovodilac poslovne jedinice ishrane, koja je bila očevidac ubistva Almira Škrijelja. Sjeća se da je Tahirović došao i naslonio se na vrata njihove kancelarije u kojoj su bile još tri njene kolegice i Almir Škrijelj. Koliko se sjeća Tahiroviće je pitao nešto u vezi sastanka Sindikata, a Škrijelj mu je odgovorio da može prisustvovati sastanku.

Perje i krv koja je kapala

“Sejo mu je rekao “Ti ne možeš biti predsjednik Sindikata jer nisi državljanin BiH”. Almir mu ništa nije odgovorio i u tom momentu samo sam vidjela ogroman nož koji je Sejo izvukao iz prsluka. Rekao je “Sad” ćeš da vidiš” i sjećam se perja koje je letjelo jer je Almir bio u pernatoj jakni i krvi koja je kapala”, kazala je Kordić prisjećajući se da je Almir sjedio za stolom.

Na konstataciju Tahirovića da mu je Almir u tim trenucima i opsovao majku, svjedokinja je kazala da to nije istina. Također je potvrdila da ona nije nikada imala problema sa Tahirovićem.

Suđenje se nastavlja 19. novembra. Današnjem pretresu zbog koronavirusa, veći dio rodbine nastradalog ostao je ispred sudnice. Oni su došli u majicama sa likom ubijenog Almira Škrijelja.

(Dnevni avaz)