Srijeda, 01.05.2024.

Burno u ViK-u: Hadžiahmetović – hinjski su nas smijenili; Muzur najavljuje tužbu za klevetu …

Petak, 25.09.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Nakon smjene direktora Envera Hadžiahmetovića i čitave Uprave KJKP “ViK”-a te imenovanja novog direktora ViK-a Adnana Hodžića, Hadžiahmetović je svoje nezadovoljstvo iskazao kazavši da je smjena nezakonita i urađena na hinjski način.

“Smijenili su nas na jedan hinjski način, mimo dnevnog reda i mimo svega. Izmijenili su dnevni red”, rekao je.

Također, za novoimenovanog Adnana Hodžića on je rekao da je to čovjek kojeg je bivša direktorica Azra Muzur kaznila otjeravši ga na Butile. 

“Prije dva mjeseca sam ga vratio u život u smislu da sam ga vratio na poziciju šefa za distribuciju vode u našem centru”, naglasio je Hadžiahmetović.

Tim povodom oglasila se Azra Muzur na svom Facebook profilu i istakla sljedeće:

“Želim da se osvrnem na dio teksta današnje izjave Envera Hadžiahmetovića: “On je čovjek kojeg je bivša direktorica Azra Muzur kaznila, otjeravši ga na Butile. Prije dva mjeseca sam ga vratio u život u smislu da sam ga vrati na poziciju šefa za distribuciju vode u našem centru.”

Ovako izrečena formulacija u tekstu je u potpunosti zlonamjerna, neistinita i predstavlja klevetu.

Naime, Adnan Hodžić nije bio predmet vođenja bilo kakvog postupka unutar preduzeća, pa time ni kažnjavanja. Nakon smjene sa pozicije vd izvršnog direktora Pogona kanalizacije bio je raspoređen, shodno sistematizaciji slobodnih radnih mjesta na radno mjesto visoke školske spreme koju je imao.

Očito je da on u tom momentu nije radio u distributivnom centru na radnom mjestu šefa, tako da njegovo raspiređivanje prije dva mjeseca ne može predstavljati njegovo vraćanje na radno mjesto šefa u distributivnom centru.

Moram podsjetiti javnost da je njemu a ne meni Institucija ombudsmena za ljudska prava do sada izrekla dvije Preporuke sa rokovima, koje ni do danas nije ispoštovao.

Jedna preporuka se tiče upravo nezakonitih provođenja dosciplinskih  postupka protiv mene a i drugih kolega.

Druga se tiče kršenja prava pristupu informacijama vezanih za postupak realizacije  EBRD kredita.”