Petak, 19.04.2024.

Nudi li se Adnanu Efendiću uloga povjerenika u Novom Gradu? Efendić tvrdi da nije zainteresiran

Utorak, 24.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Priča o uvođenju povjereništava u općinske organizacije u Kantonu Sarajevo već je izašla iz ‘povjerljivih krugova’ i samo što nije stavljena na papir. Razgovara se izgleda i o mogućim povjerenicima. Kako je Kantonalnom odboru posebno stalo da kazni Novi Grad, ne gledajući rezultate, na čelo ove organizacije kao povjerenika priča se da žele instalirati Adnana Efendića, ljutog protivnika Semira Efendića, aktuelnog načelnika.

Tim povodom oglasio se Adnan Efendić na svom Facebook profilu i napisao da ga ni uloga povjerenika, ali niti bilo koja druga unutar SDA ne zanima.

Status prenosimo u cjelosti:

Dobro jutro dragi i poštovani prijatelji, opet zvoniiiii, ne prestaje.
Pitanja su vezana za trenutna dešavanja u Stranci demokratske akcije (SDA).


Moj odgovor svima dobro poznat duže od 2 godine.
Kažu pripremi se ponovo će udariti po tebi da te diskreditiju.
Od “NJIH” nikada ništa drugo nisam ni dobio.
Ali eto da obavijestim i moje prijatelje da znaju o čemu se radi.

Samo još želim obavijestiti i ONE koji to rade, da uzalud trošite resurse i vrijeme na mene jer nisam zainteresiran za bilo kakvu funkciju u SDA, pa ni ulogu Povjerenika za koju me priupitaše prijatelji koji zovu.

Ponosni sam član SDA kojem su građani ukazali povjerenje da zastupa njihove interese u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, tako da vam u toj ulozi stojim na raspolaganju.

Za loš izborni rezultat na lokalnim izborima najveću odgovornost nose općinske organizacije stranke. Vjerovatno, postoji i neka odgovornost viših nivoa stranačke organizacije, ali o tome ima pozvanijih od mene da raspravljaju i donose odluke.