Petak, 26.04.2024.

Ekskluzivni transkripti o tome kako SDA namjerava istražiti što ih je napustila Admela Hodžić

Subota, 24.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik sinoć je obećao kako će istražiti zbog čega ja dojučerašnja zastupnica SDA Admela Hodžić odlučila napustiti SDA i preći u nezavisne zastupnike zajedno s Aljošom Čamparom.

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA!

Čelik je svoje obećanje ispunio s obzirom da je još sinoć zasjedao Općinski odbor SDA Hadžići. Na sjednici su, pored članova OO SDA, prisustvovali Mirza Čelik i predsjednik KO SDA Sarajevo Fikret Prevljak zvani Njiha, a specijalni gosti bili su direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić zvani Osmica i rukovodioc Odsjeka za cyber sigurnost OSA-e Muhamed Pekić.

PRESS vam ekskluzivno donosi stenogram sa sinoćnjeg zasjedanja OO SDA Hadžići:

Eldar Čomor: Dragi moji SDA-ovci i drage moje SDA-ove hvala vam što ste došli na vanrednu sjednicu u povodu izdajničkog čina Admele Hodžić…

Fikret Prevljak: Izvinjajem se što prekidam. Pa neš ti Eldare vodit ovo visoko zasijedanje. Ja sam legitimizirani presjednik svih odbora u Sarajvu. Od Iliđe, Trnova, Hađića… Ako ko treba da povede istragu o ponašanju njiha, pa to sam ja.

Eldar Čomor: Izvolite predsjedniče Kantonalnog odbora.

Fikret Prevljak: Eh, sve vas srdaćno selamim i pozdravljam. Upoznati ste s izdajnićnikim ćinom Sadmele Hadžić…

Eldar Čomor: Admele Hodžić, predsjedniče.

Fikret Prevljak: Ja, Admele Hodžić. Šta sam pošo reć? Znaći, izdajnićkim ćinom zastupnice kojoj smo sve dali. Turili je na listu, pazili ko nedonošče. I vako nam je vratila, da ode s Aljošom. A ništa od njiha nismo tražili osim da budu poltroni. Mirza, predsjedavajući Općinske skupštine Sarajevskog kantona 10, šta predlažeš?

Mirza Čelik: To treba i de franko i de jure istražiti. Osmica je s nama, pa evo i njega da pitamo, kako nam može pomoći.

Osman Mehmedagić Osmica: Moja agencija stoji na raspolaganju SDA. Kako vam je uručila ostavku?

Mirza Čelik: Poslala poštom direktore hehehe

Osman Mehmedagić Osmica: Hehe… Problem riješen. Nazovi Smilju da nam slika kovertu da vidim iz koje poslovnice je poslala.

Mirza Čelik (par minuta poslije): Kaže smilja iz poslovnice na Malti.

Osman Mehmedagić Osmica: Muhamede, haj se javi direktoru BH Pošte preko WhatsApp i traži da spremi na stiker snimke.

Muhamed Pekić: Jasno, jasno, šefe. Šta da mu kažem, za šta nam treba?

Osman Mehmedagić Osmica: Reci da su pitanja od nacionalne sigurnosti, izmisli nešto.

Muhamed Pekić: Jasno, jasno, šefe. Hoćete Vi njemu dostavit poslije pismeni zahtjev?

Osman Mehmedagić Osmica: Hoću, nek se ne sikira. Napisat ću da sam sumljo kako neko namjerava izvršiti nuklearni napada na BiH. Rusija nam htjela sravnit sa zemljom.

Muhamed Pekić: Jasno, jasno. Dobar argument, ima logike. Joj jeste Vi pametni šefe.

Osman Mehmedagić Osmica: Hehe… Bio bi i ti Muhamede pametan da si se školovo u Sarajevu, Travniku, Banja Luci i kod Prcića ko ja. Al nisi ti samo završi menadžersko računovodstvo u Travniku.

Muhamed Pekić: Jasno šefe. Idem ja do direktora Pošte, pa ću se poslije provozat oko kuće inspektora iz FUP-a, da vidim jesu nam ono završili šefe.

Osman Mehmedagić Osmica: Hajde s hajrom.

Fikret Prevljak: Zakljućujem onda ja ovu sjednicu. Sastaćemo se kad nam Osman osigura materijala pa da imamo o čemu da palamenišemo. Do viđenja, dovite za njiha.

(PRESS)