Subota, 20.04.2024.

Urnebesna medijska strategija HDZ-a: Svaki sat šalju isto saopćenje u kojem osuđuju “politički kompromitirani CIK”

Srijeda, 23.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Mostarska gradska organizacija HDZ-a krenula je od jutros u do sada neviđenu kampanju šaljući svakog sata isto saopćenje za medije u kojem iznose teške optužbe na rad Centralne izborne komisije (CIK), piše Klix.

Prvo saopćenje poslano je nešto iza sedam sati, naredno sat kasnije, …, a u svakom se mijenja broj sati koji je prošao od kada traje brojanje glasova u Mostaru.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar u svakom saopćenju osuđuje “politički kompromitiranu Centralnu izbornu komisiju”, kako navode, te ih poziva da konačno objave “ukradene rezultate lokalnih izbora za Grad Mostar”.

“Prošlo je tačno 60 sati od zatvaranja biračkih mjesta, a postupak brojanja glasova još nije okončan, što svakim satom izaziva veću bojazan za ispravnost izbornog procesa i potvrđuje teze o kompromitiranosti CIK-a”, kažu u HDZ-u.

Ovakvi potezi stvaraju bespotrebne tenzije i zabrinutost da legitimna izborna volja građana i konstitutivnih naroda može biti izigrana od državnog tijela zaduženog za organiziranje i provedbu izbora.

“Pozivamo javnost da narušeni izborni proces u Gradu Mostaru spasimo zajedničkim snagama i raspoloživim demokratskim sredstvima”, zaključili su.

HDZ je pored svega stranka s najboljim izbornim rezultatom u Mostaru, ali je vjerovatno uzrok nervoze i ovakve kampanje izborni rezultat. Nije isto da li će na kraju stranka dobiti 13 mandata koliko po trenutnim rezultatima ima ili 15 koliko priželjkuje.