Četvrtak, 28.03.2024.

Akcija “Jug”: SIPA oduzela 16 kilograma droge i uhapsila 10 osoba

Utorak, 22.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su proveli operativnu akciju kodnog naziva „Jug“ u okviru koje su lišili slobode 10 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlašteni promet opojnim drogama“, piše N1.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese stambenih i pomoćnih objekata na ukupno 13 lokacija u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Doboju, Tešnju i Doboj Jugu, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 13,5 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na drogu skank, 2,5 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na drogu spid, više mobilnih telefona, novca i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Navedene aktivnosti izvršene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je tokom jučerašnjeg dana izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su četiri osobe predate u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.