Srijeda, 23.10.2024.

Rukovodstvo SDA Gornji Vakuf u posjeti Izetbegoviću – šta se dogovaralo?

Utorak, 22.09.2020. | BiH | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Predsjednik OO SDA Gornji Vakuf Senad Mašetić i podpredsjednik Idrizović Dževad zajedno sa predsjednikom Kantonalnog odbora SDA SBK-a Asimom Mekićem bili su danas u posjeti kod predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Podsjetit ćemo se, prava drama se odvijala oko kandidata za načelnika ove lokalne zajednice. Do problema je došlo kada je predsjednik OO SDA Gornji Vakuf uz podršku iz Sarajeva htio da mimo volje baze i kandidatura mjesnih ogranaka, delegira za načelnika nepoznatu osobu.

Tek nakon što se obavio razgovor sa aktuelnim načelnikom Seadom Čauševićem, te sa predsjednikom KO SDA SBK Asimom Mekićem, pod velikim pritiskom građana, boračkih udruženja i privrednika Gornjeg Vakufa, donesena je odluka da kandidat za načelnika za predstojeće lokalne izbore bude Sead Čaušević, koji je bio i izbor terena za ponovnu kandidaturu.

Danas iz Centrale SDA zajednička fotografija predsjednika Izetbegovića i rukovodstva OO SDA Gornji Vakuf. Obzirom na činjenicu da je Izetbegović pod pritiskom javnosti morao potvrditi za kandidata aktuelnog načelnika protiv kojeg se predsjednik OO SDA Gornji Vakuf grčevito borio, sve su prilike da je na današnjem sastanku bilo određenih zahtjeva kako bi “svi bili zadovoljni”, a dani ispred će pokazati i kakvih.

https://www.facebook.com/340785906127250/posts/1387973758075121/?extid=WhGPBtn2lipUI6QT&d=n