Utorak, 17.05.2022.

Izolatorij na Bjelavama će biti premješten na novu lokaciju

Ponedjeljak, 21.09.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Planirani izolatorij na Bjelavama u sklopu sarajevskog Studentskog centra oslobođen je i ponovo vraćen studentima na korištenje. Izolatorij će se premjestiti na novu lokaciju, piše Klix.

Studenti su krajem prošle sedmice dobili informaciju od direktora Studentskog centra Muhameda Omerovića da je objekat oslobođen, kada je on i pozvao sve studente da se ponovo usele u svoje sobe.

Predsjednica Kriznog štaba Ministarstva Kantona Sarajevo Aida Pilav kazala nam je kako je to rezultat dogovora Komisije sačinjene od predstavnika Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva zdravstva KS i Kriznog štaba KS. Nakon sastanka direktora Studentsakog centra s ovom Komisijom, donesena je odluka o izmještanju izolatorija.

Pilav ističe kako ovaj prostor u suštini nikada nije ni bio pravi izolatorij te da u prostorijama Studentskog centra nikada nisu bili smješteni oboljeli od COVID-a 19. Kako kaže, tek su vršene priprema za izolatorij koji će sada biti izmješten na novu lokaciju.

Prema najavama, novi izolatorij mogao bi biti smješten u internatu Željezničkog srednjoškolskog centra.

Podsjetimo, izolatorij na Bjelavama služio je za smještaj putnika iz inozemstva koji su morali u samoizolaciju. Vrijedi napomenuti i da studentima nije u potpunosti vraćen novac za period koji su platili boravak u domu, ali tu nisu mogli boraviti.