Petak, 26.04.2024.

Prvo obraćanje Koalicije za Mostar: Možemo biti zadovoljni

Nedjelja, 20.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

U prvom obraćanju nakon zatvaranja biračkih mjesta na lokalnim izborima u Mostaru iz Koalicije za Mostar kazali su kako su nisu nezadovoljni izlaznošću.

Novinarima se obratio Šerif Špago i naveo da je prema prvim rezultatima izlaznost 52 posto, u što ne ulaze oni koji su glasali putem mobilnih i covid timova, prenosi Raport.

“Očekivali smo više, ali nismo ni s ovim nezadovoljni”, rekao je Špago.

On je istakao da je nemoguće da već sad imaju prve preliminarne rezultate, jer su tek zatvorena birališta.

On je kazao kako očekuje da će biti pobjednička koalicija u Mostaru, te istakao da vjeruju u minimalno 17 vjećnićkih mandata. Što se tiče saradnje s drugim strankama, naveo je da je prihvatljivo da koaliraju i sarađuju s BH Blokom.

Salem Marić, predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar, ispred Koalicije za Mostar koju čine SDA, SBB, DF, SBiH i BPS, rekao je da je matematika u Mostaru najvažnija – te da se nada kako će ova koalicija imati većinu u Gradskom vijeću, te da će njihov kandidat Zlatko Guzin biti gradonačelnik Mostara.

On se zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore, a prema informacijama ovog političkog saveza – više od 52 posto građana je izašlo na izbore, bez COVID timova, mobilnih timova i glasova iz dijaspore.

“Možemo biti zadovoljni, imat ćemo pres-konferenciju u 20:00 sati gdje ćemo izaći sa podacima s kojim raspolažemo”, rekao je Marić, prenosi Avaz.