Srijeda, 15.05.2024.

Fahrudin Radončić: Izjava četnika Nebojše Medojevića nastala je u Sarajevu

Subota, 20.06.2020. | BiH | Intervju | Najnovije | Vijesti

 

 

Večeras je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB BiH gostujući u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića govorio o poruci koju je na svom Twitter profilu prije nekoliko dana, napisao Nebojša Medojević, a koju su prenijeli, kako on kaže režimski mediji koje kontroliše SDA – Stav i Slobodna Bosna.

„Zamislite da neko preko jednog četničkog političara, pravog četničkog političara, Nebojše Medojevića na svom Twitteru objavi da sam ja davao lažne pasoše Kavčanima, a svi znaju da je izdavanje pasoša u civilnim poslovima. Kako to da dva medija – Stav i Slobodna Bosna odmah to prenesu, jednog anonimusa iz Crne Gore?

Znate li uopće koja je konsekvenca toga– ta da profesionalne ubice, jer se radi o dva klana koja vode međusobni istrebljivački rat, pucaju u moje sinove. Pa čekajte – pisali ste knjige o meni, hapsili ste me, ponižavali, pravili izdajnikom, zar treba da dotle dođe taj rivalitet, sujeta ili strah od moje pobjede – da neko treba da mi puca u odrasle sinove“, kazao je Radončić.

Upitan o oštroj rekaciji i poruci „Bagro neće vam proći“ koju je je uputio, Radončić je rekao: „I vi bi ste u ovoj situaciji tako reagovali. Mene su još htjeli ubjedit da je ta priča nastala u Srpskoj obavještajnoj službi, ali ne ta cijela priča je nastala u Sarajevu, ovdje je režirana i Medojević je tu eksponent i on će imati priliku da pred crnogorskim sudom dokaže sve što je rekao“.

Na pitanje zašto se zaustavio nakon poruke „Bagro neće vam proći“ koju je uputio, Radončić je rekao: „Neke stvari kad ih kažete principijelno ne treba ponavljati. Dovoljno su se čule, gdje treba i kako treba“.

Govoreći o diplomi direktora OSA-e Osmana Mehmedagića rekao je da je to formalno-pravni problem kojim treba da se bave Tužilaštvo BiH, Zajednička komisija za nadzor nad radom OSA-e i Izvršni obavještajni odbor, a da je on kao ministar sigurnosti BiH zadovoljan saradnjom sa OSA-om.

Radončić je okarakterisao Elmedina Konakovića kao radikalanog, te naglasio kako BiH ne trebaju ni takvi pojedinci ni stranka, posebno u momentu kada se SDA okreće građanskom konceptu.

Zabrinjavajućim smatra i to što je Konaković naveden u izvještaju State Departmenta i što mu smetaju pripadnici LGBT populacije. Podsjetio je da je i američki ambasador u BiH pripadnik te populacije i da nije nanio nikakvo zlo ovoj zemlji, te da ne vidi razloga zbog čega bi bio diskriminisan.

Cijelo gostovanje možete pogledati na linku: