Četvrtak, 25.04.2024.

Na ponovljenom brojanju u Ilijašu potvrđeni rezultati u korist Dovadžije, zahtjevaju od CIK-a da prestanu dezavuisati javnost!

Utorak, 17.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Najnovija dešavanja u Ilijašu, prema izvorima PRESS-a kažu da su na biračkim mjestima koja je OIK naredio da se ponovo broje potvrđeni rezultati za kandidata “Četvorke” Amara Dovadžiju.

Naime OIK je naredio prebrojavanje sedam biračkih mjesta od toga jedno za načelnika, te šest otvorenih lista.

Na otvorenim listama pronađena je jedna greška i to na način da je umanjen jedan glas za SDA, jer je pripadao NiP-u, dok su rezultati za načelnika potvrđeni i to na način da je na tom biračkom mjestu Dovadžija imao preko stotinu više glasova od kandidata SDA.

Kada je riječ o biračkim mjestima za koja je zahtjev za dodatno prebrojavanje uputila stranka Naroda i Pravde, isti je odbijen od strane OIK-a. NiP je dodatno brojanje zatražio zbog opravdanih sumnji da su članovi biračkih odbora ispred stranaka SDA ali i HSP, HDZ i Čapljinske liste u koju su imenovani članovi SDA, izvršili određene neregularnosti.

Narod i Pravda Ilijaš i Amar Dovadžija traže da CIK prestane dezavuisati javnost i počne objavljivati konačne rezultate po kojima je Dovadžija ostvario prednost od blizu 50 glasova.