Petak, 26.04.2024.

Amina Hodžić-Smajlović: Dovode nas do crvene linije,razmišljamo da zbog KCUS-a pokrenemo proteste

Petak, 17.07.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Nakon što je dr. Ismet Gavrankapetanović osudio potez ljekara KCUS-a jer su odbili liječenje djevojčice Nadin Smajlović, uz njega su stala brojna ljekarska i boračka udruženja.

Na sve to, Ljekarska komora KS ne odustaje od svoje nakane da procesuira doktora zbog toga što je iznio kritiku i svoje mišljenje.

Naime, cijeli slučaj zasnovan je na djevojčici Nadin Smajlović koja se naknadno liječila u Turskoj.

Majka djevojčice je prokomentarisala slučaj te je istakla da to što se dešava u 21 stoljeću je sramotno. Odbijanje liječenja djeteta a onda i progon doktora koji to kritikuje.
Naglašava da se ta ista Ljekarska komora još nikad nije oglasila o tom slučaju i stala u zaštitu djeteta kojem je odbijeno liječenje.

“Bez obzira na postupak roditelja, dijete i svako drugi ima pravo na liječenje. Ovdje tužilaštvo još šuti, ali zato se progoni čovjek koji je progovorio o nemoralu”, rekla je ona.

Nastavlja kako se ista ta Komora nije nikad oglasila u njenom slučaju kao medicinske tehničarke u KCUS-u.


“Nikad nisam čula da su stali iza nekog medicinskog tehničara, da su ih zaštitili od mobinga posebno u vrijeme pandemije, nisu se oglasili o tome da je ogroman broj otišao”.

Ona kaže da su dr. Gavrankapetanović i dr. Kemal Dizdarević oličenje Hipokrata u ovom vremenu i da su oni ti koji brane čast medicinske profesije.

“Dovode nas do crvene linije, do toga da mi kao porodica razmišljamo da pokrenemo protest i peticiju da skinemo taj tamni vilajet s KCUS-a”, zaključuje Hodžić-Smajlović.