Subota, 20.04.2024.

Zbog sumnje u malverzacije Dovadžija traži da se ponovo prebroje svi glasovi

Ponedjeljak, 16.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Kandidat Četvorke za načelnika Ilijaša Amar Dovadžija (NiP) i njegove pristalice nalaze se ispred zgrade Općine Ilijaš i traže da se ponovo prebroje svi glasovi, a zbog sumnje u malverzacije u korist njegovog protukandidata Akifa Fazlića (SDA), piše Klix.

Dovadžija ističe da je veoma čudno što je Ilijaš jedina općina u kojoj nisu preborajni glasovi, iako je, pored Trnova, najmalobrojnija u Kantonu Sarajevo.

Sinoć smo prvo u Lješevu imali situaciju gdje sam ja imao 350 glasova više, ali je onda u Lješevu B došlo do zatvaranja biračkog mjesta i kašnjenja i ta se prednost smanjila na 43 glasa. Ostalo je bilo da se prebroji još 100 listića mobilnog tima. Jutros je došao predsjednik Općinske izborne komisije Velid Fazlić, rođak aktuelnog načelnika, te Nezir Masnopita, načelnikov komšija, i rekli su da moraju otvoriti sedam vreća zbog nekih neregularnosti”, kazao je Dovadžija.

Dovadžija i njegovi sugrađani koji se nalaze ispred zgrade Općine, strogo se protive preborojavanju listića samo iz određenih kutija i traže da Centralna izborna komisija u prisustvu posmatrača prebroji sve glasove u Ilijašu.

Ovo je naš način borbe, narod je stao uz mene, ljudi su sami došli da me podrže. Mi smo spremni da CIK uzme sve vreće i listiće i da ih ponovo prebroji, samo da je pošteno, ja nemam problem s tim. Neka prebroje sve ili ništa. Insistiraju da se otvori sedam vreća, a od tih sedam šest je s biračkih mjesta gdje sam ja pobijedio. Dodatno je zanimljivo i to da je od 7.000 prebrojanih glasova 800 nevažećih listića”, kazao je Dovadžija.

Ističe da su kontaktirali CIK te da čekaju povratnu informaciju, ali da sigurno neće pristati da otvaranje samo sedam vreća s listićima.