Četvrtak, 18.04.2024.

Tuga se nadvila nad Travnikom: Otac Zuhdija klanjao dženazu sinu Ahmedu

Nedjelja, 16.08.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Travnik je okovan tugom nakon što je obznanjeno da je Mensur Tarakčija poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak na Komaru. Tada je stradao i njegov prijatelj Ahmed Adilović, sin Zuhdije Adilovića, nekadašnjeg dekana Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici. Također, još trojica njihovih prijatelja su povrijeđena.

Obojica smrtno stradalih bili su svršenici Elči Ibrahim – pašine medrese iz Travnika, a tuga se posebno danas nadvila nad ovim vezirskim gradom. 

Poslije podne-namaza na mezarju Maline kod Travnika, klanjana je dženaza tragično stradalom Tarakčiji. 

Tuga je još veća što su brojni prijatelji, porodica i poznanici poslije ikindija-namaza, u mjestu Kljaci, dženazu klanjali i 19-godišnjem Adiloviću.

Niko nije smogao snage previše govoriti o ovoj tragediji. Kažu kako će ovi uzorni mladići, pred kojima je bio život, ostati zauvijek u njihovim srcima.

– Tek su zakoračili u život. Bili su to mladići za poželjeti. Tuga, šok. Da ne povjerujete da ih više nema – komentarisali su prisutni.

Podsjetimo, do tragedije je došlo na putu M-5, kada su mladići izgubili kontrolu nad vozilom, udarili u bankinu, a potom je došlo do slijetanja Audija inostranih tablica.

Na licu mjesta odmah je poginuo Adilović, dok je Tarakčija, nažalost, bitku za život izgubio u travničkoj bolnici.