Četvrtak, 28.03.2024.

Avdo Avdić sa disciplinskim tužiocem i članom VSTV-a Karamehićem

Nedjelja, 13.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Nakon što je danas “Avaz” dobio fotografiju na kojoj se vidi novinar Avdo Avdić,  koji vodi portal istraga.ba i piše o stanju u bh. pravosuđu, kako sjedi u društvu Selima Karamehića, sudije Osnovnog suda Brčko Distrikta i stalnog član VSTV BiH i Mirze Hadžiomerovića, zamjenika glavnog disciplinskog tužioca, zatražili su njihov komentar.

Član VSTV-a Karamehić, koji je ujedno i član disciplinske komisije VSTV-a, potvrdio je da je danas bio na kafi s Avdićem i Hadžiomerovićem, u jednom, kako je rekao kafiću na Ilidži. No, kako je pojasnio, izašao je u šetnju i slučajno sreo Avdića i Hadžiomerovića.

Ja sam izašao u šetnju i došao da popijem kafu, gdje sam sreo Avdu i Mirzu Hadžiomerovića. Sjeli smo, popili kafu, ne znam šta je tu problem. Ne znam je li to u duhu ovog nezakonitog snimanja i praćanje, ali, fotografija je tačna i nastala je na Ilidži. Malo smo razgovarali o ruskom utjecaju, ali i o situaciji u bh. pravosuđu. Bili smo tu pola sata, ja sam otišao svojim putem oni svojim. Nemam razlog da bilo šta skrivam, nemam ja toliki uticaj u pravosuđu- rekao je Karamehić.

I disiciplinski tužilac Hadžiomerović potvrdio je da je bio danas u društvu Avdića i člana VSTV-a Karamehića.

 Tačno je da sam bio na kafi s sudijom Karamehićem i novinarom Avdićem. Razgovarali smo o nekim privatnim temama u kojima je Avdo pričao o ruskom utjecaju, a marginalno smo nešto razgovarali i o pravosuđu – kaže Hadžiomerović.

Sastanak i popodnevnu kafu potvrdio je i Avdo Avdić.

 Ja sam jutros izašao na Ilidžu da tražim ovu jednu vehabijsku skupinu, koja fotografiše po kafanama za Muhameda Ajanovića i Adisa Drndu i slučajno sam sreo Hadžiomerovića i onda smo otišli na kafu. Onda smo sreli i Karamehića – rekao je Avdić.

Na njegovu izjavu danas je reagirao i Ajanović. 

 Avdićeva izjava samo potvrđuje njegovu klevetničku zlonamjernost i usmjerenost ka planiranoj diskreditaciji mene, svakoga ko ima veze sa mnom i svega što ima veze sa mnom što me učvrščuje u ustrajnosti da njega tužim za svaku klevetu koju iznese pa i ovu. Pod punom materijalnom, moralnom i krivičnom odgovornosti mogu izjaviti da za mene niko ne slika ništa i nikoga ali nisam siguran da za pomenutog Avdu Avdića nezakonito ne slika, ne snima i ne radi veliki dio Obavještajno sigurnosne agencije BiH po nalogu čijeg direktora on u konačnosti provodi većinu svojih aktivnosti – rekao je Ajanović.

Inače, kako je jedan od čitalaca Avaza napisao u poruci, navodno postoji i  tonski i videosnimak ovog sastanka.

(Avaz)