Srijeda, 24.04.2024.

Ogorčeni građani Hadžića čekaju autobuse i po dva sata

Utorak, 13.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Građani Hadžića koji koriste javni gradski prijevoz na relaciji Ilidža – Hadžići – Tarčin tvrde da već nekoliko godina imaju problem s redovima vožnje jer se autobusi s ove linije nerijetko preusmjeravaju na linije kao što su Ilidža – Hrasnica, Ilidža – Rakovica i Ilidža – Butmir, piše Avaz.

Nerijetko dolazi i do blokade terminala zbog nezadovoljstva.

“Dešava se, posebno u zadnjem periodu da se autobus čeka i do dva sata. Nama nisu potrebni protesti, nego pridržavanje reda vožnje na pomenutoj relaciji, a ne odgovori od dispečera kako nemaju goriva i da ne znaju kada će biti slijedeći autobus raspoloživ”, kaže sugrađanka Sabina Glušac.

Ističe da bi posebno u trenutnoj epidemiološkoj situaciji linije trebale biti redovne kako bi se izbjegle gužve i održavala propisana distanca.

Iz GRAS-a su kazali da su ovom preduzeću, kao što je javnosti poznato, blokirani svi transakcijski računi pa nisu u mogućnosti registrovati vozila i nabaviti plin.

“Zbog toga smo bili primorani reducirati broj autobusa u saobraćaju. Isto se odnosi i na autobusku liniju Ilidža – Hadžići – Tarčin na kojoj umjesto šest (zbog navedenih problema) saobraćaju tri vozila. Zahvaljujemo se našim korisnicima na strpljenju i razumijevanju povodom nastale situacije u kojoj se preduzeće trenutno nalazi te se nadamo da ćemo veoma brzo (već u narednim danima) ove probleme prevazići i našim korisnicima omogućiti redovan javni gradski prevoz”, reklii su iz GRAS-a.