Petak, 02.12.2022.

Asim Kamber prekršio mjere zabrane, Tužilaštvo BiH zatražilo određivanje pritvora

Utorak, 13.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Sudu BiH u četvrtak je zakazano sudsko ročište Asim Kamberu, dugogodišnjem agresivnom političaru SDA i moćniku u Krajini koji je uhapšen prije mjesec po nalogu Tužilaštva BiH, a sumnjiči se za izborne prevare počinjene  tokom općih izbora u BiH 2018, potvrđeno je iz Suda BiH, piše BiH.

Nakon hapšenja, umjesto pritvora, Kamberu su bile predložene, a zatim i određene mjere zabrane. No, kako ih je nedavno prekršio, zatraženo je da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

“Sud Bosne i Hercegovine je zakazao ročište u krivičnom predmetu Kamber Asim i dr. nakon zaprimljenog prijedloga Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenom Asimu Kamberu, zbog postojanja sumnje u kršenje mjera zabrane” rečeno je iz Suda BiH.

Podsjećamo, Kamberu je rješenjem Suda BiH  zabranjeno javno istupanje u medijima i komuniciranje s novinarima. Između ostalog, zabranjeno mu je sastajanje s određenim osumnjičenim u ovom postupku, Mirelomi Husić i Fazirom Vukalićem, kao i svjedocima, bilo telefonski, putem posrednika, neposredno ili putem društvenih mreža, uključujući i približavanje na 100 metara.

No, samo nekoliko dana kasnije, Kamber je  na svom blogu objavio nekoliko tekstova, navodeći da je njegov predmet montaža, njegovih protivnika čime je svjesno prekršio mjere zabrane.

Tagovi: Asim Kamber