Petak, 29.03.2024.

U Pionirskoj dolini uskoro počinju sa radom nova ambulanta i apoteka

Ponedjeljak, 12.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je direktorici Doma zdravlja ‘Vrazova’ Ameli Kečo uručio ključeve novoopremljene ambulante u Pionirskoj dolini u Ulici Nahorevska 103.

Uz izraze zadovoljstva zbog okončanja radova na uređenju prostora, načelnik Ajnadžić je kazao da je otvaranje ambulante i apoteke bio dugogodišnji zahtjev građana.

“Mi smo lokalna zajednica koja snažno podupire princip da medicinska, odnosno zdravstvena usluga bude što bliže građanima. Mislim da je upravo današnja aktivnost najbolji dokaz tome”, kazao je Ajnadžić.

Pozvao je Vladu Kantona Sarajevo i Ministarstvo zdravstva KS da hitno imenuje Upravni odbor JU Domovi zdravlja KS kako bi se otkočio proces raspisivanja javnih nabavki, te izvršila kupovina neophodne opreme.

Izrazio je nadu da će i JU Domovi zdravlja u saradnji sa Vladom KS i resornim ministarstvom svoje obaveze realizirati prije zimske sezone.

To je druga ambulanta porodične medicine, a Ajnadžić je najavio otvorenje treće na Šipu.

Direktorica Kečo je uime JU Dom zdravlja KS zahvalila Općini i načelniku Ajnadžiću na nesebičnoj pomoći i podršci zdravstvenom sistemu, te što je prepoznat značaj primarne zdravstvene zaštite.

Osim predstavnika Općine, primopredaji prostorija i obilasku apoteke prisustvovali su i dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić, te direktor apoteke “Al Hana” Agan Dolović, saopćeno je Općine Centar.