Četvrtak, 24.10.2024.

Ivana Marić o SDA kandidatu Ajnadžiću: Zar biti kapetan JNA do 1992. godine ne bi trebalo biti gore od rada na propagandi za JNA 1991.?!

Utorak, 10.11.2020. | Na mreži | Vijesti

Politička analitičarka Ivana Marić prokomentarisala je navode koje je SDA navela u saopćenju. Naime u saopćenju KO SDA Sarajevo istakli su „da su u javnosti iznesena ozbiljna svjedočenja o tome da je Kojović 1991. godine pravio prilog na televiziji Yutel u kojem je, u koordinaciji sa ofcirima JNA, širio tezu da JNA raspoređuje artiljeriju oko Sarajeva da bi ga ‘branila u slučaju napada’, što je, kako je vrijeme pokazalo, bila priprema agresije“. 

Marić je ovakvo saopćenje prokomentarisala na svom Facebook profilu:

Nakon propalog pokušaja SDA da Srđana Mandića, pripadnika Armije RBiH proglase č……., sada pokušavaju bar Predraga Kojovića proglasiti č……. tvrdeći da je 1991. radio propagandu za JNA.

Na taj način žele osigurati da načelnik općine Centar Sarajevo (one što vrijedi kao deset ostalih općina) ostane Nedžad Ajnadžić, koji je bio kapetan JNA do 31.03.1992.

Zar, po toj njihovoj logici, biti kapetan JNA do 1992. ne bi trebalo biti gore od rada na propagandi za JNA 1991? Eto ne znam, šta vi mislite?