Petak, 26.04.2024.

Andrićgradom od sada upravlja Vlada RS

Subota, 10.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će kompletno upravljanje Andrićgradom biti povjereno Vladi Republike Srpske i opštini Višegrad da bi ovaj kompleks podigli na veći nivo održivosti, koji ima trajanje.

Dodik, koji je danas posjetio Višegrad, rekao je da je toku rješavanje statusa Andrićgrada. On je dodao da su dogovorili i da institucije Republike Srpske podrže rekonstrukciju Rehabilitacionog centra “Vilina vlas” sa oko tri miliona maraka.

“To ćemo raditi u narednom periodu i rekonstrukcija će početi veoma brzo. Mislimo da je sinergija između lokalne i republičke vlasti najbolje za svaku lokalnu zajednicu”, naveo je Dodik.

On je istakao da u Višegradu zajedno rade sa lokalnom vlašću na osmišljavanju projekata koji su u interesu građana.

Sredinom jula ove godine mediji su pisali ako Vada RS ne zna tačno koliko je do sada uložila u Andrićgrad i koliko to vrijedi, zbog čega je pokrenula proces procjene ulaganja. To će, vjeruju u vlasti, rezultirati time da Republika Srpska, umjesto Emira Kusturice, postane većinski vlasnik kompleksa na Drini u Višegradu.

Vlast je iznenada odlučila da se razračuna s Kusturicom, što pokazuje i povlačenje novca iz budžetske rezerve kako bi se platila procjena ulaganja i ostale procedure u knjiženju ulaganja i promjeni strukture vlasništva nad Andrićgradom.