Četvrtak, 08.06.2023.

Ništa im ne ide od ruke: Propalo planirano uhljebljenje Samre Ćosović-Hajdarević

Srijeda, 09.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Nakon što je Samra Ćosović-Hajdarević prepustila svoj zastupnički mandat u Skupštini Kantona Sarajevo svom stranačkom kolegi Harisu Zahiragiću postalo je jasno da se stranka obavezala da će je za protuuslugu smjestiti na neku dobru poziciju.

Prema saznanjima Raporta prvobitna zamisao je bila da se ista smjesti u Centralnu Banku, ali je takavim načinom uhljebljavanja u ovu instituciju, kategorički odbio biti dijelom guverner Centralne banke Senad Softić.

Potom je SDA poziciju za Ćosović-Hajdarević pronašla u FIA-i, Finansijsko-informatičkoj agenciji. Prema dogovoru pristupila je prije nekoliko dana Ćosović-Hajdarević i prijemnom testu, prvo pismenom, a potom i usmenom dijelu. Na usmenom dijelu našla se sa još jednim aplikantom, no po saznanjima PRESS-a niti jedan aplikant nije osvojio potrebnih 70% bodova na pismenom ispitu, što je bio preduslov za nastavak konkursne procedure.

S toga, donešena je odluka da se ovaj konkurs poništi.

Samra Ćosović-Hajdarević sada je ostala nezbrinuta, a mandat je kolega Zahiragić već zadužio. Da li je Samra bezopleto i lakovijerno pristala na dogovor ove vrste u kojem svi dobiju šta žele osim nje, pokazat će vrijeme.