Četvrtak, 25.04.2024.

Konaković: Sebija Izetbegović je na čelu KO Sarajevo, Prevljak je tu formalno; Ako bude pravde Dovadžija će dobiti Ilijaš

Srijeda, 09.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

“To je žena koja vodi procese u SDA i mi smo to artikulisali kao što smo im i ukazali na njihove vidljive greške. Ona je na čelu Kantonalnog odbora u Sarajevu, formalno je samo to Prevljak i mi smo bili dovoljno hrabri da im to kažemo. Narod je to prepoznao i dao nam podršku. Nagrađeni smo za naše konkretno djelovanje”, rekao je Konaković na upit voditeljice da li je gradio kampanju na pominjanju Sebije Izetbegović, gostujući u emisiji Dan uživo.

Konaković je prokomentarisao i dešavanja u Općini Ilijaš: “Uputili smo žalbu CIK-u, mislimo da će se ponovo brojati nekoliko biračkih mjesta. Ako bude pravde Amar će dobiti ono što je stvarno zaokruženo. Računamo da nisu bili baš skoncentrisani kada su dopisivali glasove Akifu Fazliću, pa ćemo vidjeti.”

Govoreći o Četvorci i Edinu Forti kao mandataru Konaković je rekao da je to jednostavno nastavak koncepta rada bivše Šestorke, a sada Četvorke.

“Mi smo pregovore u potpuno dobrom duhu vodili jer smo svi međusobno komunicirali da bi došli do onoga što je za nas najbolje. Nisu se stvorili uslovi da budu neki drugi kandidati koje smo imali u razmatranju i Forto je bio najbolje rješenje, neko ko najbrže može početi raditi. Ne gledamo mi samo Narod i Pravde, već jednako gledamo i na naše partnere.”

Konaković je još jednom javno pozvao SDA da naprave zajedno većine u SBK u vijećima, bez HDZ-a, ali je ujedno i kazao da je nažalost primjetio da SDA već u Novom Travniku, Travniku, Jajcu skoro da je napravila većinu radije sa HDZ-om.