Petak, 26.04.2024.

Stravična nesreća u Zagrebu: Gore kamioni na autoputu, odjekuju detonacije

Srijeda, 09.09.2020. | Najnovije | Region | Vijesti

Na autocesti A3, nedaleko od odmarališta Ježevo sudarilo se nekoliko vozila nakon čega su se zapalili, a na kamionu odjekuju detonacije. Gust dim suklja na autocesti, a saobraćaj je u potpunosti zatvoren, piše 24sata.hr.

Nedaleko od odmorišta Ježevo na autocesti A3 oko 16 sati sudarilo se više vozila. Iz PU zagrebačke kažu da još nemaju informacija o nesreći ni ozlijeđenima te da je uviđaj u toku.

Prema neslužbenim informacijama radi se o dva teretna vozila te dva automobila.

– Prolazili smo suprotnom trakom i vidjeli gust dim, kad smo došli bliže, prizor je bio šokantan – ispričali su čitatelji.

Na jednom kamionu koji je u plamenu su bačve koje stalno detoniraju, što otežava gašenje.

– Među prvima sam došao blizu mjesta nesreće, vozio sam iz suprotnog smjera. Kolega iz prvog kamiona me zaustavio i vikao da zovem policiju. Nazvao sam 112 i poslije smo pokušali pomoći vozaču trećeg kamiona. Ležao je bez svijesti ali nismo mogli nikako otvoriti vrata jer su počele detonacije. Morao sam brzo otići jer sam i ja vozio cisternu koja se mogla zapaliti, nisam htio riskirati, nadam se da su ga uspjeli izvući na vrijeme. Vozim dugi niz godina i nisam ništa slično doživio, prestrašno – ispričao je čitatelj koji se među prvima našao na mjestu nesreće.

Zbog prometne nesreće nastala je velika gužva na autocesti, saobraćaj je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima.

Iz HAK-a navode da je zbog nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatne kućice Zagreb-Istok i čvora Ivanić Grad, prekinut saobraćaj u oba smjera. U smjeru istoka obilazno se vozi preko Rugvice, a u smjeru zapada preko čvora Ivanić Grad.